Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
Ο Νταβίντ Μπαρνέα δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός και η Μοσάντ τροποποίησαν την «στρατηγική προσέγγιση» του Ισραήλ
«Επαναστατικές» χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις των πρακτόρων του στο Ιράν και τον Λίβανο ο αρχηγός της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, διευθυντής των εξωτερικών υπηρεσιών Πληροφοριών του Ισραήλ.
Κατά την ετήσια τελετή επίδοσης διακρίσεων χθες, ο Μπαρνέα δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που έλαβαν διακρίσεις επέτρεψαν στον οργανισμό «να ξεπεράσει τον εαυτό του στο Ιράν και τον Λίβανο», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.
«Αποκτήσαμε στρατηγικού και τακτικού χαρακτήρα πληροφορίες στην καρδιά των μυστικών του εχθρού», δήλωσε ο Νταβίντ Μπαρνέα προσθέτοντας ότι η Μοσάντ «επέδειξε νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες στις χώρες» που μπήκαν στο στόχαστρό της.
Η στενή συνεργασία με τον ισραηλινό στρατό είναι, σύμφωνα με τον αρχηγό της Μοσάντ, στην καρδιά των επιχειρήσεων αυτής της χρονιάς, περιλαμβανομένων των πληγμάτων για την εξόντωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην καρδιά της Τεχεράνης.
Μία από τις επιχειρήσεις που έλαβαν διακρίσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση, περιλάμβανε τους τρόπους δράσης των πρακτόρων επί του πεδίου που επέτρεψαν την παράνομη διείσδυση των πρακτόρων της μέχρι την καρδιά της Τεχεράνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Νταβίντ Μπαρνέα δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός και η Μοσάντ τροποποίησαν την «στρατηγική προσέγγιση» του Ισραήλ και ο οργανισμός μετατράπηκε σε μία πιο επιθετική και ενεργητική δύναμη σε καιρό πολέμου. Η υπηρεσία «δεν θα επαναπαυθεί στις δάφνες της», πρόσθεσε.
«Οταν θα αντιλαμβανόμαστε μία απειλή, θα ενεργούμε με όλη μας την δύναμη», προειδοποίησε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442