Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Παιδικού Παραμυθιού στη Ζάκυνθο
Στο θέατρο Αβούρη της Ζακύνθου πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 3 έως 6 Μαΐου η πρώτη Συνάντηση Ελληνικού Παραμυθιού. Στις τέσσερις ημέρες που θα διαρκέσει η εκδήλωση αφηγητές - παραμυθάδες από όλη τη χώρα θα παρουσιάσουν ελληνικά παραμύθια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Στο θέατρο Αβούρη της Ζακύνθου πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 3 έως 6 Μαΐου η πρώτη Συνάντηση Ελληνικού Παραμυθιού. Στις τέσσερις ημέρες που θα διαρκέσει η εκδήλωση αφηγητές – παραμυθάδες από όλη τη χώρα θα παρουσιάσουν ελληνικά παραμύθια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία τη Μ.Δευτέρα, θα συμμετάσχουν επίσης πανεπιστημιακοί και συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για το ρόλο του παραμυθιού στη σύγχρονη εποχή.
Η συνάντηση, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη της εκπαιδευτικής αξίας των ελληνικών παραμυθιών και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνεται από το Γραφείο Περιφερειακής Εκπαίδευσης, το θέατρο Αβούρη και το Σύλλογο «Διονύσιος Σολωμός».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.