45

Τα επτά χρόνια καλλιτεχνικής πορείας της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και η επίσημη ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της από τον σερ Νέβιλ Μάρινερ γιορτάστηκαν χθες, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση επισφραγίστηκε επίσης η ανανέωση της συνεργασίας της ορχήστρας με την EFG – Eurobank Egrasias στο επίπεδο των χορηγιών.

«Αδραξα την ευκαιρία να αναλάβω τη διεύθυνση της Καμεράτας, έχοντας κατά νου ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα άλλο είδος κουλτούρας, που θα ανοίξει τους ορίζοντες προσφοράς της σημερινής Ελλάδας. Πιστεύω ότι η ορχήστρα σιγά – σιγά θα μεγαλώσει σε μέγεθος και φήμη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο σερ Νέβιλ Μάρινερ.


«Η ύπαρξη κατάλληλων χώρων είναι η πρώτη προϋπόθεση ποιοτικής παραγωγής στο χώρο της μουσικής» τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) Χρήστος Λαμπράκης. «Ήδη υπάρχουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν χώροι και αλλού στην Ελλάδα. Δεύτερη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός κατάλληλου εκπαιδευτικού εργαλείου. Μιας ευέλικτης ορχήστρας, όπως η Καμεράτα, που θα μπορεί να παίζει από Μπαχ μέχρι τζαζ και θα είναι ικανή να παίζει ακόμα και εκεί όπου δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομή» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ.


Η Μαριάνα Λάτση μίλησε εκ μέρους του Ομίλου Λάτση για την προσφορά της Καμεράτας και ανακοίνωσε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να είναι ο χορηγός της ορχήστρας «για μία ακόμη τριετία, βασιζόμενος στο εντυπωσιακό έργο της».


Όπως αναφέρουν Τα Νέα την Πέμπτη, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Καμεράτα να ερμηνεύει αποσπάσματα από τη Σουίτα για Ορχήστρα αριθμός 3 του Μπαχ, στο έργο του οποίου είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 20:30, στην αίθουσα των Φίλων της Μουσικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ