63

Η ψυχραιμία του Νίκου Βετούλα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών αποδείχτηκε καταλυτική, για να επικρατήσει η Νήαρ Ηστ του Αρη με 73-71 και να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Πατρινός πλέι μέικερ πέτυχε καθοριστικές βολές 7 πριν από τη λήξη του αγώνα, που έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (73-69) στην ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη σφραγίζοντας ουσιαστικά την επικράτησή της.


Προτού φτάσει ο αγώνας στη «ρουλέτα» των βολών, ο Χρήστος Ταπούτος είχε ξεδιπλώσει μέρος του αστείρευτου ταλέντου του επιτυγχάνοντας 25 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.


Η επιθετική του δράση, όμως, δεν αρκούσε, καθώς ο Αρης έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμα σε μεγάλο μέρος του αγώνα.


Προς έκπληξη των δύο προπονητών, οι πρώτοι σκόρερ των δύο ομάδων βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό, με ενδεικτικότερο παράδειγμα του Γιώργου Πανταζόπουλου, που έμεινε χωρίς πόντους με 0/11 σουτ, ενώ ο Τζέιμς Φόρεστ «κόλλησε» στους οκτώ και ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.


Ο Ντέιβιντ Βον, όμως, στάθηκε στο ύψος του και συνέβαλε στην προσπάθεια της Νήαρ Ηστ να βρει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, όταν ο Ταπούτος σίγησε (μόλις έναν πόντο στο β μέρος) και αναζητούσε λύσεις.


Ο Γιάννης Λάππας ήταν ο «ήρωας» του Αρη, όταν σίγησε ο -θετικός στο πρώτο μέρος- Ραΐτσεβιτς, αλλά η ομάδα του Γιατζόγλου υστέρησε στις λεπτομέρειες.


Η Νήαρ Ηστ, η οποία είχε κερδίσει τον Αρη και στη Θεσσαλονίκη, ξεκινά σιγά σιγά να έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο από την παραμονή της, ενώ ο Αρης δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.


Τα δεκάλεπτα: 23-21, 43-42, 54-58, 73-71.


Νήαρ Ηστ: Σοφογιάννης 6, Ταπούτος 26 (1), Πανταζόπουλος, Ζουρμπένκο 2, Ασημακόπουλος 5, Βετούλας 8, Βον 22 (1), Παυλίδης 4.


Αρης: Παπανικολόπουλος 9 (1), Ραΐτσεβιτς 13 (1), Λάππας 17 (2), Μάρκοβιτς 5, Σιούτης 3 (1), Φλώρος 2, Πέτροβιτς 6, Φίριτς 8, Φόρεστ 8.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ