75

Το πρώτο μετάλλιο του 8ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, που ξεκίνησε την Παρασκευή στη Λισαβόνα, πήγε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στον Πάολο Καμόσι, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για το τριπλούν, αφήνοντας πίσω του το χρυσό Ολυμπιονίκη Τζόναθαν Έντουαρντς. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Αυστραλός Αντριου Μέρφι.

Ο Πάολο Καμόσι, «χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού πέρυσι, για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο, είχε άλμα στα 17,32μ., στην τέταρτη προσπάθειά του, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Ιταλίας -το προηγούμενο ήταν δικό του με 17,05 μέτρα.


Ο Τζόναθαν Έντουαρντς, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, έκανε άλμα στο… βάθρο μόλις στην έκτη και τελευταία προσπάθειά του, φτάνοντας τα 17,26μ., που του έδωσαν το ασημένιο μετάλλιο.


Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Αυστραλό Αντριου Μέρφι, που με 17,20μ. έκανε εθνικό ρεκόρ και ρεκόρ Ωκεανίας.


Το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ανήκει στον Κουβανό Αλιάσερ Ουρούτια με 17,83μ. από το 1997.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ