Σε καραντίνα τέθηκαν φάρμες και στη Γερμανία
Εντείνονται οι ανησυχίες στην Ευρώπη από τα κρούσματα αφθώδους πυρετού. Δύο αγροκτήματα τέθηκαν σε καραντίνα στη Γερμανία ύστερα από τον εντοπισμό πέντε προβάτων που εισήχθησαν από τη Βρετανία και είχαν αντισώματα της νόσου. Η υπουργός Γεωργίας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Μπέρμπελ Χεν, κάνει λόγο για καταστροφικές συνέπειες στην κτηνοτροφία της Γερμανίας.
31
Εντείνονται οι ανησυχίες στην Ευρώπη από τα κρούσματα αφθώδους πυρετού. Δύο αγροκτήματα τέθηκαν σε καραντίνα στη Γερμανία ύστερα από τον εντοπισμό πέντε προβάτων που εισήχθησαν από τη Βρετανία και είχαν αντισώματα της νόσου. Η υπουργός Γεωργίας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Μπέρμπελ Χεν, κάνει λόγο για καταστροφικές συνέπειες στην κτηνοτροφία της Γερμανίας.
Οι έλεγχοι που διεξήχθησαν την Τετάρτη σε αγροκτήματα κοντά στην πόλη Ντίσελντορφ έδειξαν ότι πέντε πρόβατα έφεραν αντισώματα της νόσου του αφθώδους πυρετού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. «Τα ζώα που εκτρέφονταν στα γειτονικά αγροκτήματα δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν πλέον» δήλωσε στη γερμανική κρατική τηλεόραση η υπουργός Γεωργίας του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Μπέρμπελ Χεν.
«Αυτό είναι το πρώτο σήμα συναγερμού. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη διάδοση της ασθένειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» συμπλήρωσε η Γερμανίδα υπουργός, η οποία έκανε λόγο για ενδεχόμενο «καταστροφής» της κτηνοτροφίας της χώρας, μετά τις ανυπολόγιστες συνέπειες και το κόστος της νόσου των «τρελών αγελάδων».
Σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών Αρχών, πρόκειται να θανατωθούν 1.500 πρόβατα, τα οποία εισήχθησαν από τη Βρετανία το Φεβρουάριο, επιπλέον των 350 που σφαγιάστηκαν τη Δευτέρα. Το υπουργείο Γεωργίας έδωσε εντολή για περαιτέρω ελέγχους στα αιγοπρόβατα που προέρχονται από τη Βρετανία.
Ο φόβος για την εξάπλωση της νόσου του αφθώδους πυρετού εντείνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στη Γαλλία, ο υπουργός Γεωργίας, Ζαν Γκλαβανί, έδωσε εντολή να θανατωθούν τα περίπου 20.000 πρόβατα που εισήχθησαν από τη Βρετανία το Φεβρουάριο, ενώ στην Ολλανδία έχουν ήδη σφαγιαστεί περίπου 4.300 ζώα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Νάρκες κατά προσωπικού»: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στη τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
- Ουκρανία: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ ενδέχεται να επισκεφθούν σύντομα το Κίεβο
- Νίκολιτς: «Έχουμε μικρό πλεονέκτημα, όμως δεν είναι αποφασιστικό – Πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός»
- Επέστρεψε στις διαδικτυακές δημοπρασίες ο Γιώργος Τσαγκαράκης – Τι είπε για το Ευαγγέλιο κειμήλιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442