57

Ανοιγμα στον κόσμο της ΑΕΚ έκανε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, εν όψει των αγώνων με την Μπενετόν για τα πλέι οφ της Euroleague της ULEB, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Ήλθε η ώρα του κόσμου της ΑΕΚ. Η ομάδα έχει καλό κόσμο, ο οποίος μπορεί να καταλάβει την προσπάθεια που κάνει η ομάδα και να τη βοηθήσει» σημείωσε ο Σέρβος τεχνικός και προσέθεσε: «Φτάσαμε δίκαια στα πλέι οφ, έχοντας συνολικά δέκα νίκες και δύο ήττες. Το σύστημα από εδώ και πέρα είναι νοκ άουτ και θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να είμαστε περισσότερο σοβαροί και θα χρειαστούμε βέβαια και τη βοήθεια του κόσμου. Ήλθε η ώρα να μας συμπαρασταθούν όσο πρέπει. Μάλλον ήταν το τελευταίο παιχνίδι αυτό με τη Νήαρ Ηστ που είχαμε τη βοήθεια λίγων αλλά καλών.»


Αναφερόμενος στην επόμενη αντίπαλο της ΑΕΚ, την ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς υπογράμμισε: «Ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από την Μπενετόν, αλλά εκεί οι Ιταλοί έδειξαν ότι διαθέτουν πολύ καλή ομάδα.


»Δεν πρέπει να μας ξεγελά η ήττα από την Παφ Μπολόνια. Η Μπενετόν είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οι Ιταλοί είναι πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Σίγουρα εμείς έχουμε πιο γρήγορη φροντ λάιν και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών.»


Στη δυνατή «κιτρινόμαυρη» φροντ λάιν ο Σέρβος τεχνικός υπολογίζει και στον Εσθονό Μάρτιν Μιούρσεπ, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση. Κάτι που φαίνεται ότι δεν απασχολεί τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Με το ομαδικό παιχνίδι της ΑΕΚ και απέναντι στους πιο αργούς ψηλούς της Μπενετόν είναι η ευκαιρία του να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις».


Τέλος, αναφορικά με την ετοιμότητα του Μιχάλη Κακιούζη, ο «κιτρινόμαυρος» τεχνικός κατέληξε: «Δούλεψε πολύ σκληρά μαζί με το ιατρικό τιμ για να επιστρέψει σύντομα κοντά μας. Όμως, δεν είναι 100% έτοιμος. Θέλει ακόμα δουλειά, για να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν από τον τραυματισμό του. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε την πονηριά του και την εμπειρία του.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ