Κινητό μουσείο εξετάζει την ιστορία της γκόσπελ μουσικής
Το ερευνητικό κέντρο Smithsonian Institution ανέλαβε την πρωτοβουλία να συστήσει ένα κινητό μουσείο, το οποίο θα παρουσιάσει σε 50 αμερικανικές πόλεις την ιστορία της γκόσπελ μουσικής.
Το ερευνητικό κέντρο Smithsonian Institution ανέλαβε την πρωτοβουλία να συστήσει ένα κινητό μουσείο, το οποίο θα παρουσιάσει σε 50 αμερικανικές πόλεις την ιστορία της γκόσπελ μουσικής.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το πρωτότυπο μουσείο θα φιλοξενηθεί σε ένα μακρύ τρέιλερ και η έκθεσή του περιλαμβάνει πέντε οπτικοακουστικές παρουσιάσεις της γκόσπελ μουσικής, με τραγούδια και καλλιτέχνες που καλλιέργησαν το είδος. Τίτλος της έκθεσης είναι Wade in the Water: African American Sacred Music Traditions 1871-2001 και συνδυάζεται με τις γιορτές που είναι αφιερωμένες στην ιστορία της μαύρης φυλής και πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο.
Το ερευνητικό κέντρο ιδρύθηκε από το Smithsonians National Museum of American History και με τη συγκεκριμένη κινητή έκθεση έχει στόχο να φέρει σε επαφή το κέντρο με ανθρώπους εκτός της Ουάσινγκτον, όπου εδρεύει το μουσείο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.