63

Μολονότι ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή του Α ομίλου της Suproleague και η Λιέτουβος Ρίτας βρισκόταν μόλις στην ένατη θέση, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παραδέχτηκε πως οι Λιθουανοί ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς.

«Με εξαίρεση ίσως τον Αντώνη Φώτση, κανείς δεν έπαιξε καλά. Μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο παλέψαμε, αλλά η Λιέτουβος Ρίτας ήταν καλύτερη από εμάς. Της αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη αλλά και για την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο, η οποία βοηθά το μπάσκετ.»


Σε ερώτηση για την κακή παρουσία του Ζέλικο Ρέμπρατσα αλλά και για τους λόγους που δεν αγωνίστηκε ο Πάτρικ Μπερκ, ο Ομπράντοβιτς είπε: «Μη ρίχνετε την ευθύνη στον Ρέμπρατσα. Για την ήττα φταίω εγώ. Όσο για τον Μπερκ, ούτε ο… Ροδοστόγλου έπαιξε.»


«Για εμάς ήταν μεγάλο το κίνητρο να κερδίσουμε μία ομάδα με παίκτες – αστέρια σαν αυτούς που έχει ο Παναθηναϊκός» εξήγησε ο Αμερικανός της Λιέτουβος Ρίτας, Έρικ Έλιοτ. «Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να μπούμε στην πρώτη οκτάδα και να παίξουμε στα πλέι οφ».


Ο νεοπροσληφθείς προπονητής της Λιέτουβος Ρίτας, Αλφρέντας Βαϊνάουσκας, επισήμανε ότι από τη στιγμή που η ομάδα του δεν υπέπεσε σε λάθη, κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που επιζητούσε και να ανανεώσει τις ελπίδες της για το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα του ομίλου, η οποία οδηγεί στα πλέι οφ.


«Αποφύγαμε τα πολλά λάθη και αυτό μας επέτρεψε να διατηρήσουμε το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού αποδεικνύει ότι μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, και ελπίζω να μεταφέρουμε αυτό το πνεύμα και στον επόμενο αγώνα μας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ