
Τέσσερα νέα αττικά αγγεία στη συλλογή του
Μεγαλώνει η συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το οποίο προσέθεσε στα εκθέματά του τέσσερα αγγεία αττικών εργαστηρίων του 6ου και του 5ου αιώνα π.Χ.
69
Μεγαλώνει η συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το οποίο προσέθεσε στα εκθέματά του τέσσερα αγγεία αττικών εργαστηρίων του 6ου και του 5ου αιώνα π.Χ.
Πρόκειται για μία σπάνιας τέχνης μελανόμορφη υδρία, δύο ερυθρόμορφους κρατήρες -χαρακτηριστικά δείγματα αγγείων συμποσίου, με σκηνές γλεντιού και ερωτικών περιπτύξεων ανάμεσα σε νέους και εταίρες- και έναν επίσης ερυθρόμορφο κρατήρα, που απεικονίζει την επιστροφή του Ήφαιστου στον Όλυμπο.
Το μελανόμορφο και τα δύο από τα τρία ερυθρόμορφα αγγεία προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του δρ. Έλι Μπορόφσκι, η οποία δημοπρατήθηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Ιούνιο. Το τέταρτο αντικείμενο αποκτήθηκε επίσης τον Ιούνιο από δημοπρασία του οίκου Sothebys.
ΜΠΕ
- ErminioΣυνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Erminio – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Συνταγή: Ζυμαρικά με κρέμα, μανιτάρια, κοτόπουλο και βούτυρο
- Διάγγελμα Τραμπ με απειλές στο Ιράν και θριαμβολογίες αλλά χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για τερματισμό του πολέμου
- Βάλε χρώμα στο πιάτο σου: Οι τροφές – ασπίδα του οργανισμού
- Βιολάντα: Νέα πρόσωπα ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά το πόρισμα του ΕΜΠ για τη διαρροή προπανίου
- «Κανόνιζε» η Γκισλέιν Μάξγουελ ραντεβού με νεαρές γυναίκες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου;




