Με τον Ευ.Βενιζέλο η έναρξη της ημερίδας
Το γεγονός ότι η ΕΡΤ-3 αποτελεί το συντονιστικό φορέα των περιφερειακών δραστηριοτήτων και την πρωτεύουσα δύναμη της περιφέρειας τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, κηρύσσοντας σήμερα, Σάββατο, την έναρξη των εργασιών της ημερίδας «Ραδιόφωνο και Πολιτισμός».
43
Το γεγονός ότι η ΕΡΤ-3 αποτελεί το συντονιστικό φορέα των περιφερειακών δραστηριοτήτων και την πρωτεύουσα δύναμη της περιφέρειας τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, κηρύσσοντας σήμερα, Σάββατο, την έναρξη των εργασιών της ημερίδας «Ραδιόφωνο και Πολιτισμός».
Στην ομιλία του, ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε το σημαντικό ρόλο που κατέχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Θεσσαλονίκη, ρόλος ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, έρχεται σε αντιδιαστολή με την καχεξία που χαρακτηρίζει τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα της πόλης.
Απαντώντας σε όσους το 1995 είχαν χαρακτηρίσει τη λειτουργία της ΕΡΤ-3 ως μία ακόμα έκφραση γκρίνιας από την πλευρά της συμπρωτεύουσας, καθώς θεωρείται από πολλούς η «δευτερότοκη κόρη» σε σχέση με την Αθήνα, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι «η κατάσταση δεν είναι έτσι, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά από τη μεγάλη συγκέντρωση κεφαλαίου, από τους τομείς δημόσιου, κοινωνικού και οικονομικού βίου της Θεσσαλονίκης».
«Η ΕΡΤ-3 αποτελεί το συντονιστικό φορέα των περιφερειακών δραστηριοτήτων, είναι η πρωτεύουσα δύναμη της περιφέρειας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας εξαίρετη την πρωτοβουλία της δημιουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 9,58 FM.
Στην εκδήλωση, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χαιρετισμό απηύθυναν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ-3 Μιχάλης Αλεξανδρίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00
- ΠΑΣΟΚ: Η κακοκαιρία δεν είναι «έκπληξη», έκπληξη είναι που η πρόληψη μένει πίσω
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»




