Τη συμφιλίωση με τον Έμινεμ προσδοκά τώρα η οικογένειά του
Πρώτα η μητέρα του, στη συνέχεια ο πατέρας του και τώρα η γιαγιά του Έμινεμ του έτειναν χείρα φιλίας, θέλοντας να βάλουν ένα τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη, που έχει πάρει διαστάσεις σαπουνόπερας.
Πρώτα η μητέρα του, στη συνέχεια ο πατέρας του και τώρα η γιαγιά του Έμινεμ του έτειναν χείρα φιλίας, θέλοντας να βάλουν ένα τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη, που έχει πάρει διαστάσεις σαπουνόπερας.
«Θα ήθελα να σταματήσω τον πόλεμο με τον Έμινεμ, γιατί η ζωή είναι τόσο μικρή» δήλωσε η γιαγιά του καλλιτέχνη, Μπέτι, την Παρασκευή. Από την πλευρά της η μητέρα του σταρ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει μήνυση εναντίον του γιου της, με την οποία διεκδικούσε από αυτόν το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο για τον πατέρα του, σύμφωνα με το Reuters, δηλώνει ότι τώρα θέλει να έλθει πιο κοντά με το γιο που εγκατέλειψε σε πολύ τρυφερή ηλικία.
Την ίδια ώρα, ο Έμινεμ κατηγορείται για «ομοφοβία» και μισογυνισμό από οργανώσεις που ζητούν να σταματήσει το μίσος που πηγάζει από τους στίχους του. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα είχε δεχτεί επίθεση από ομάδα 100 ομοφυλοφίλων. Από την άλλη, 15.000 θαυμαστές του που παρακολούθησαν συναυλία του ενθουσιάστηκαν όταν τον είδαν να βγαίνει στη σκηνή με τη μάσκα του… δολοφόνου με το πριόνι.
Η γιαγιά του δεν σταματά τις δηλώσεις. Πρόσφατα είχε επισημάνει μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC: «Όπου και να πάει, κάποιος θα τον ακολουθεί και θα του ζητά αυτόγραφα. Έχει φτιάξει φράχτη γύρω από το σπίτι του, το οποίο φρουρείται από δύο φύλακες. Δεν έχει πια ζωή.»
Όσο για την επιθυμία της να σταματήσει το ενδοοικογενειακό μίσος, δήλωσε: «Είναι σπαραχτικό. Ο Έμινεμ ήταν το πρώτο εγγόνι μου. Ήμουν εκεί όταν άνοιξε τα μάτια του για πρώτη φορά. Το αγαπώ αυτό το αγόρι. Ήμουν παρούσα όταν περνούσε δυσκολίες.
»Ο Έμινεμ δεν γεννήθηκε προνομιούχος. Η μητέρα του ζούσε σε διαμέρισμα με ένα δωμάτιο. Δεν γνώρισε πατέρα. Προσπάθησε να γράψει στον πατέρα του πολλές φορές, αλλά τα γράμματα πάντοτε επέστρεφαν.»
Ο πατέρας του ράπερ δήλωσε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα Mirror: «Θέλω απεγνωσμένα να γνωρίσω το γιο μου και να του πω ότι τον αγαπώ. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματά του. Θέλω μόνο να του μιλήσω. Θέλω να του εξηγήσω ότι εγώ είμαι εδώ για αυτόν, εάν εκείνος αποφασίσει να με αφήσει να μπω στη ζωή του.»
Την ίδια τακτική ακολουθεί τελευταία και η μητέρα του, η οποία σκέφτεται να αποσύρει μήνυση εναντίον του γιου της για τους στίχους του τραγουδιού του: «Η μάνα μου καπνίζει πιο πολύ μαύρο από μένα».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.