Στις 17 Φεβρουαρίου στο ΑΠΘ
Περισσότεροι από 350 οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές θα εμφανιστούν στις 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 18ου Λαϊκού Χειμώνα, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το δημοσιογράφο - λαογράφο Γιώργο Μελίκη.
45
Περισσότεροι από 350 οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές θα εμφανιστούν στις 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 18ου Λαϊκού Χειμώνα, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το δημοσιογράφο – λαογράφο Γιώργο Μελίκη.
Ο Λαϊκός Χειμώνας αποτελεί μια από τις παλαιότερες διοργανώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης. Υπολογίζεται ότι στα 20 χρόνια λειτουργίας του έχουν λάβει μέρος περίπου 5.000 λαϊκοί καλλιτέχνες.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σκοπούς της βόρειας Θράκης από μικρούς μουσικούς, τραγούδια της Μικράς Ασίας από μαθητές του Μουσικού Σχολείου, το συγκρότημα Γιαννάκη Ζλατάνη από την Έδεσσα με σκοπούς της Αλμωπίας, χορούς από τον Πεντάλοφο και την Πυλαία, οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές από το Φλάμπουρο Ελασσόνας, τραγούδια της Κλεισούρας Καστοριάς από γυναίκες του χωριού, χορούς του Πόντου, του Ξηροποτάμου, της Δράμας, των Σερρών κ.ά.
ΜΠΕ
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00
- ΠΑΣΟΚ: Η κακοκαιρία δεν είναι «έκπληξη», έκπληξη είναι που η πρόληψη μένει πίσω
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»




