Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» επιχορηγεί δύο πολιτιστικούς φορείς
Με το ποσό των 300.000 δολαρίων (109 εκατ. δρχ.) επιχορηγούνται το τμήμα Ελληνικής Παιδείας Νέας Υόρκης και το Ιονικό Χωριό της Πελοποννήσου από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο ιδρύθηκε το 1996 και επιδοτεί προγράμματα στους τομείς των τεχνών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
43
Με το ποσό των 300.000 δολαρίων (109 εκατ. δρχ.) επιχορηγούνται το τμήμα Ελληνικής Παιδείας Νέας Υόρκης και το Ιονικό Χωριό της Πελοποννήσου από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο ιδρύθηκε το 1996 και επιδοτεί προγράμματα στους τομείς των τεχνών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Ελληνικής Παιδείας επιχορηγείται με το ποσό των 100.000 δολαρίων (36 εκατ. δρχ.) με σκοπό την ενίσχυση των οπτικοακουστικών και εξεταστικών μέσων, αλλά και των εκδόσεων που χρησιμοποιεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η υποδιευθύντριά του Μαρία Μακεδών εξηγεί ότι η πρόταση που είχε κατατεθεί προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αφορά σε τριετές πρόγραμμα ανάπτυξης και δημιουργίας μέσων και διδακτικών ενοτήτων για την εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας και της ελληνορθόδοξης πολιτιστικής παράδοσης, στο οποίο θα συμμετάσχουν παιδιά ελληνικής καταγωγής που βρίσκονται σε ηλικία πέντε έως 14 ετών και γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Ιονικό Χωριό είναι ένα πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής που ιδρύθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο το 1970 στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου. Σε αυτό έχουν συμμετάσχει έως σήμερα πάνω από 15.000 παιδιά και έφηβοι ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ.
Κάθε χρόνο το Ιονικό Χωριό διοργανώνει ένα ταξιδιωτικό – κατασκηνωτικό πρόγραμμα και φέρνει έτσι σε άμεση επαφή τη νεολαία με τη γλώσσα, την παράδοση, την ιστορία και τις ρίζες της Ορθοδοξίας.
Το Χωριό επιχορηγείται με 200.000 δολάρια (73 εκατ. δρχ.), ποσό που θα διατεθεί για την αγορά εκπαιδευτικών μέσων και βοηθημάτων, καθώς και τη ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του. Οι εργασίες ανακατασκευής πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη του φετινού καλοκαιρινού προγράμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια





