Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού γεννήθηκε στην Αθήνα

Ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού γεννήθηκε στην Αθήνα

Ένα νέο σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο με το όνομα «Αθηναΐς» απέκτησε ο Βοτανικός, εκεί όπου κάποτε λειτουργούσε ένα εργοστάσιο μεταξουργίας. Κόστισε 4,5 δισ. δρχ. και, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Μαριλένα Μαμιδάκη, ψυχή της «Αθηναΐδος», στόχος του νέου πολυχώρου είναι «να γίνει μία μικρογραφία της Αθήνας που όλοι ονειρευτήκαμε να ζήσουμε».

45

Ένα νέο σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο με το όνομα «Αθηναΐς» απέκτησε ο Βοτανικός, εκεί όπου κάποτε λειτουργούσε ένα εργοστάσιο μεταξουργίας. Κόστισε 4,5 δισ. δρχ. και, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Μαριλένα Μαμιδάκη, ψυχή της «Αθηναΐδος», στόχος του νέου πολυχώρου είναι «να γίνει μία μικρογραφία της Αθήνας που όλοι ονειρευτήκαμε να ζήσουμε».

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία την Τετάρτη, η «Αθηναΐς» έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς διαθέτει πολυδύναμη υποδομή και μία έκταση περίπου 6.000τ.μ.


Εξωτερικά διατηρήθηκαν τα στοιχεία της παλιάς φυσιογνωμίας του βιομηχανικού χώρου, όπου κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο. Η εσωτερική δομή επικεντρώθηκε σε ένα «δρόμο», ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά όλου του κτιρίου, καθώς συνδέει τους διάφορους χώρους.


Στην «Αθηναΐδα» θα λειτουργήσει, επίσης, το πρώτο Μουσείο Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης στη χώρα μας με μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κυπριακών αρχαιοτήτων, η οποία αποτελεί τμήμα της συλλογής του Ιδρύματος Πιερίδη. Το μουσείο υπολογίζεται ότι θα είναι επισκέψιμο σε έναν περίπου μήνα και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις βραδινές ώρες. Στο πωλητήριο του μουσείου θα διατίθενται αντικείμενα τέχνης και αντίγραφα μουσειακών ειδών.


Στον πρώτο όροφο του κτιρίου υπάρχει ένας χώρος με γυάλινη οροφή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνεται και σε θερινό σινεμά. Σε αυτή την αίθουσα θα φιλοξενηθεί (από τις 23/1) η έκθεση ζωγραφικής της Μισλίν Ροκμπίρν – Κόνερι, συζύγου του Σον Κόνερι. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν, επίσης, δύο σύγχρονοι εκθεσιακοί χώροι, καθώς και δύο κινηματογραφικές αίθουσες.


Στο ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργούν το εστιατόριο «Βοτανικό», του οποίου το μενού θα είναι επικεντρωμένο στη μεσογειακή κουζίνα, και το Red, το οποίο θα απευθύνεται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς ουρανίσκους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο