Χωρίς τον Κ.Ρηγόπουλο από την Παρασκευή η παράσταση «Ένας ήρωας με παντούφλες»
Το γνωστό έργο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου «Ένας ήρωας με παντούφλες», στο οποίο επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει ο Κώστας Ρηγόπουλος, ανεβαίνει την Παρασκευή στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ως φόρος τιμής για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Αλέκου Σακελλάριου και τα 40 από το θάνατο του πρώτου διδάξαντα του ρόλου, του Βασίλη Λογοθετίδη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στρατηγού Δεκαβάλα θα εμφανιστεί ο Νίκος Μπουσδούκος, ενώ τη σύζυγό του θα ενσαρκώσει η Μπέτυ Βαλάση.
Το γνωστό έργο των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Ένας ήρωας με παντούφλες», στο οποίο επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει ο Κώστας Ρηγόπουλος, ανεβαίνει την Παρασκευή στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ως φόρος τιμής για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Αλέκου Σακελλάριου και τα 40 από το θάνατο του πρώτου διδάξαντα του ρόλου, του Βασίλη Λογοθετίδη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στρατηγού Δεκαβάλα θα εμφανιστεί ο Νίκος Μπουσδούκος, ενώ τη σύζυγό του θα ενσαρκώσει η Μπέτυ Βαλάση.
«Πικρή είναι σε τελευταία ανάλυση η κωμωδία που θα δείτε» είχε επισημάνει παλιότερα ο Αλέκος Σακελλάριος και αυτό γιατί, «όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή, οι πατριδοκάπηλοι, οι καταφερτζήδες, οι κομπιναδόροι, οι αριβίστες κάνουνε τις βρόμικες δουλίτσες τους σε βάρος των εύπιστων, των απλών και των ηθικών ανθρώπων, χωρίς να τους αρπάζει η τσιμπίδα της Δικαιοσύνης».
Για «κωμωδίες ηθών με βαθιές ρίζες στην κοινωνική πραγματικότητα, με μια θεματολογία που ανεδείκνυε και πολλές φορές ανέλυε με ακρίβεια την παθολογία της μεταπολεμικής κοινωνίας μας, και μία τυπολογία που σχεδίαζε με βαθιές χαράξεις ένα ευρύ μωσαϊκό υπαρκτών νεοελληνικών χαρακτήρων», έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της παράστασης, ο σκηνοθέτης της, Γιάννης Ιορδανίδης.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, η θεατρική εμβέλεια κάποιων πασίγνωστων και δημοφιλών κωμωδιών των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, αλλά και κάποιων άλλων, «δεν έχει ημερομηνία λήξης».
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας