Τα αρχαία του μετρό της Αθήνας στις σελίδες των New York Times
Μετά τους Financial Times, εκτεταμένο αφιέρωμα στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήλθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή του μετρό φιλοξενείται στο καλλιτεχνικό ένθετο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.
Μετά τους Financial Times, εκτεταμένο αφιέρωμα στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήλθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή του μετρό φιλοξενείται στο καλλιτεχνικό ένθετο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.
Mε τίτλο «Ο Παρθενώνας στην επόμενη στάση» o αρθρογράφος Ντάγκλας Φραντς αναφέρεται στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που αποκάλυψε η σκαπάνη των 50 και πλέον αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που παρακολουθούσαν άγρυπνα τις εργασίες κατασκευής του μετρό.
Το ρεπορτάζ υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη Ντάγκλας Φραντς, ο οποίος ήλθε πρόσφατα την ελληνική πρωτεύουσα. Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφίες των ευρημάτων και των αντιγράφων των Μαρμάρων του Παρθενώνα που εκτίθενται στο σταθμό της Ακρόπολης.
Ο Φραντς επισκέφθηκε, επίσης, την έκθεση «Η πόλη κάτω από την πόλη» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι, εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, τα ευρήματα έχουν ανυπολόγιστη σημασία, γιατί αποκαλύπτουν για πρώτη φορά πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της αρχαίας Αθήνας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.