Τα αρχαία του μετρό της Αθήνας στις σελίδες των New York Times
Μετά τους Financial Times, εκτεταμένο αφιέρωμα στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήλθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή του μετρό φιλοξενείται στο καλλιτεχνικό ένθετο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.
Μετά τους Financial Times, εκτεταμένο αφιέρωμα στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήλθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή του μετρό φιλοξενείται στο καλλιτεχνικό ένθετο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.
Mε τίτλο «Ο Παρθενώνας στην επόμενη στάση» o αρθρογράφος Ντάγκλας Φραντς αναφέρεται στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που αποκάλυψε η σκαπάνη των 50 και πλέον αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που παρακολουθούσαν άγρυπνα τις εργασίες κατασκευής του μετρό.
Το ρεπορτάζ υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη Ντάγκλας Φραντς, ο οποίος ήλθε πρόσφατα την ελληνική πρωτεύουσα. Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφίες των ευρημάτων και των αντιγράφων των Μαρμάρων του Παρθενώνα που εκτίθενται στο σταθμό της Ακρόπολης.
Ο Φραντς επισκέφθηκε, επίσης, την έκθεση «Η πόλη κάτω από την πόλη» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι, εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, τα ευρήματα έχουν ανυπολόγιστη σημασία, γιατί αποκαλύπτουν για πρώτη φορά πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της αρχαίας Αθήνας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Το «Toxic» είναι μια παρτίδα σκάκι κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση, μια κλειστοφοβική εμπειρία που ανατρέπει τα πάντα, μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας