75

Ο Ντράγκαν Τάρλατς πήρε για μία ακόμη φορά θέση στην πεντάδα των Μπουλς. Ωστόσο, η απόδοση τόσο η δική του όσο και της ομάδας του απείχε πολύ από το να χαρακτηριστεί καλή. Έτσι μάλλον φυσιολογικά το Σικάγο έχασε άνετα με 101-89 από τους Τορόντο Ράπτορς.

Έστω και χωρίς τον Βινς Κάρτερ, κορυφαίο σκόρερ του ΝΒΑ, που τραυματίστηκε στην πρώτη περίοδο και παρακολούθησε το υπόλοιπο παιχνίδι από τον πάγκο, το Τορόντο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Τριπλ νταμπλ πέτυχε ο Μαρκ Τζάκσον με 11 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ πέντε ακόμη παίκτες με επικεφαλής τους Πέτερσον και Ντέιβις, που έφτασαν τους 18 πόντους, πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων.


Όσον αφορά στην απάντηση του Σικάγο, ο Έλτον Μπαρντ ήταν απελπιστικά μόνος και οι 31 πόντοι που πέτυχε ακόμη και με τη συνεισφορά του Ρον Αρτεστ, που έφτασε τους 20, δεν στάθηκαν αρκετοί να «ξυπνήσουν» τους υπόλοιπους. Ο Ντράγκαν Τάρλατς αγωνίστηκε 20 λεπτά, αποβλήθηκε με έξι φάουλ στην τελευταία περίοδο και αρκέστηκε σε μόλις δύο πόντους και έξι ριμπάουντ, πέντε από τα οποία ήταν αμυντικά.


«Stockton stole the… record»


Δέκα έκανε τις νίκες της η Γιούτα στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει τη φετινή περίοδο. «Θύμα» της αυτήν τη φορά ήταν οι Ντιτρόιτ Πίστονς, τους οποίους κέρδισε με 94-79.


Ο Τζον Στόκτον, που αγωνίζεται στη Γιούτα από την περίοδο 84 – 85, είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε μία ομάδα, με 1271, καταρρίπτοντας το δεύτερο ρεκόρ της καριέρας του, αφού ήδη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ. Μάλιστα, πριν από την έναρξη του ματς έγινε μία μικρή τελετή προς τιμήν του.


Προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Τζον Χάβλιτσεκ των Μπόστον Σέλτικς με 1270. O παίκτης ο οποίος έμεινε στην ιστορία με το κλέψιμο το οποίο έκανε στον έβδομο τελικό της ανατολικής περιφέρειας μεταξύ των Σέλτικς και της Φιλαδέλφεια την περίοδο 1964/65. H φράση του δημοσιογράφου Τζόνι Μοστ, ο οποίος μετέδιδε τον αγώνα από το ραδιόφωνο, «Havlicek stole the ball» έμεινε στην ιστορία ως η πιο διάσημη του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη…


Το «μυστικό» για την νίκη της Γιούτα ήταν η τελευταία περίοδος, στην οποία η Γιούτα με σκορ 31-12 υπέρ της έσβησε τις ελπίδες των Πίστονς, με τον Καρλ Μαλόουν να πετυχαίνει στο διάστημα αυτό 12 πόντους.


Ο Σαρίφ Αμπντούρ Ραχίμ έμοιαζε να μην έχει συναγωνισμό. Με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ είχε τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση των Γκρίζλις του Βανκούβερ με τους Μπόστον Σέλτικς και οδήγησε την ομάδα του στην πέμπτη νίκη της περιόδου με 98-87.


Το Βανκούβερ είπε «επιτέλους νίκη», αφού στα επτά τελευταία παιχνίδια μετρούσε ισάριθμες ήττες, οι τέσσερις από τις οποίες κρίθηκαν στις… λεπτομέρειες και με διαφορά μικρότερη από τέσσερις πόντους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ