
Ιδρύθηκε το Αφρικανικό Τεχνολογικό Φόρουμ
Στη δημιουργία του Αφρικανικού Τεχνολογικού Φόρουμ προέβησαν τη Δευτέρα η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Στόχος των ιδρυτών του νεοσύστατου φόρουμ είναι η γεφύρωση του «ψηφιακού χάσματος» που χωρίζει τη Μαύρη Ήπειρο από τον υπόλοιπο κόσμο.
60
Στη δημιουργία του Αφρικανικού Τεχνολογικού Φόρουμ προέβησαν τη Δευτέρα η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Στόχος των ιδρυτών του νεοσύστατου φόρουμ είναι η γεφύρωση του «ψηφιακού χάσματος» που χωρίζει τη Μαύρη Ήπειρο από τον υπόλοιπο κόσμο.
Σκοπός του Αφρικανικού Τεχνολογικού Φόρουμ είναι η ενθάρρυνση της ανάπτυξης της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας στην Αφρική.
Ο νεοσύστατος μη κερδοσκοπικός οργανισμός φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας των επιχειρήσεων πληροφορικής που δρουν στην Αφρική παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Επιπλέον, στο πλαίσιο του φόρουμ προβλέπεται η σύσταση ιδρύματος διευθέτησης τραπεζικών υποθέσεων.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πρόσφατης έρευνας του Συμβουλίου του Διαδικτύου, η Μαύρη Ήπειρος συγκεντρώνει μόλις το 1% του παγκόσμιου αριθμού χρηστών, ενώ φιλοξενεί πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού της Γης. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 2,5 εκατομμύρια χρήστες, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός χρηστών στη Β.Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία ανέρχεται στους 136,83 και 679 εκατομμύρια χρήστες αντίστοιχα.
Εξάλλου, ο συνολικός αριθμός των Αφρικανών χρηστών είναι άνισα κατανεμημένος, αφού, για παράδειγμα, στη Ν.Αφρική βρίσκονται ένα εκατομμύριο χρήστες, και σχεδόν κανένας στο εμπόλεμο Κονγκό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σκύλος: Πότε το φτέρνισμα υποκρύπτει σοβαρά νοσήματα;
- Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2026 – Στη δεύτερη θέση μια ελληνική
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο για μείωση των ωρών απασχόλησης, γιατί εκπροσωπεί τις ελίτ και όχι τον κόσμο της εργασίας
- Ζόζεφιν – Κόνι Μεταξά: Τι συνέβη και από κολλητές έγιναν ξένες;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/4): Δράση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στη Euroleague και Νότιγχαμ Φόρεστ στο Europa League
- Axios: Σχέδια για νέες επιθέσεις στο Ιράν εξετάζει ο Τραμπ – Τα 4 σενάρια



