Επανακυκλοφορεί η Unita… μεταλλαγμένηΤρίζουν τα κόκαλα του Γκράμσι
Ύστερα από αναγκαστική απουσία αρκετών μηνών, επανακυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου η καθημερινή αριστερή ιταλική εφημερίδα Unita. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη σήμερα, Παρασκευή, από τη Ρώμη η ομάδα των νέων εκδοτών.
Ύστερα από αναγκαστική απουσία αρκετών μηνών, επανακυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου η καθημερινή αριστερή ιταλική εφημερίδα Unita. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη σήμερα, Παρασκευή, από τη Ρώμη η ομάδα των νέων εκδοτών.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η ιστορική εφημερίδα δεν θα έχει κανένα δεσμό με το κόμμα των Δημοκρατικών της Αριστεράς, καθώς ζητήθηκε από τη διεύθυνση η δημιουργία μιας πλουραλιστικής εφημερίδας, με ιδιαίτερη προσοχή σε οικονομικά θέματα και χωρίς κομματική ταυτότητα.
«Η νέα Unita», όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της εφημερίδας Αλεσάντρο Νταλάι, «αναζητεί αναγνώστες σε ολόκληρο τον κεντροαριστερό χώρο. Το ότι θα εκδοθεί στις 7 Νοεμβρίου, επέτειο της Ρωσικής Επανάστασης, δεν παίζει κανένα ρόλο.» Ο Νταλάι είναι πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Μπαλντίνι – Καστόλντι, στον οποίο κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό ο οίκος Μονταντόρι, και ο οποίος ελέγχεται από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Διευθυντής ανέλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής της Κεντροαριστεράς και πρώην αρθρογράφος της Repubblica, Φούριο Κολόμπο, και αρχισυντάκτης ο Αντόνιο Παντελάρο. Η εφημερίδα θα κυκλοφορεί με 28 σελίδες, τέσσερα εβδομαδιαία ένθετα, και θα απασχολεί 44 δημοσιογράφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους μετόχους της Unita βρίσκονται και αρκετοί Ιταλοί βιομήχανοι.
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.