Η ΕΕ ενισχύει οικονομικά την πολιτιστική πολιτική της Ελλάδας
Μισό δισεκατομμύριο ευρώ (170 δισ. δρχ. περίπου) θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2000-2006, ποσό με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει έργα που αφορούν στον τομέα του Πολιτισμού. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού της Ένωσης, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.
43
Μισό δισεκατομμύριο ευρώ (170 δισ. δρχ. περίπου) θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2000-2006, ποσό με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει έργα που αφορούν στον τομέα του Πολιτισμού. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού της Ένωσης, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.
Η κ. Ρέντινγκ υποστήριξε ότι «δεν θα υπάρξει ποτέ Μουσείο της Ευρώπης, το οποίο δεν θα λάβει υπόψη του τη συμβολή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό» διευκρινίζοντας ότι η Κομισιόν δεν έχει σχέση με τη δημιουργία του.
Την επίτροπο υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής», Χρήστος Λαμπράκης, και την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, Μιχάλης Κακογιάννης.
«Η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής κουλτούρας σημαίνει υπεράσπιση της ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας» τόνισε ο κ. Χυτήρης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDIA PLUS, που αφορά σε ραδιοτηλεοπτικά θέματα. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι -σύμφωνα με τον υφυπουργό Τύπου- η χάραξη πολιτικής για τον τομέα των ΜΜΕ.
Με τη σειρά του, ο κ. Κακογιάννης εξέφρασε την ελπίδα του για τη στήριξη από την πλευρά της κ. Ρέντινγκ όλων των πολιτιστικών προγραμμάτων, όπως και της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. «Νομίζω ότι η επίτροπος θα βοηθήσει αποτελεσματικά στα προγράμματα για την αναβάθμιση της ζωής στην Ελλάδα» δήλωσε.
Η έναρξη της αποψινής εκδήλωσης έγινε με την προβολή της ταινίας «Μ αρέσουν οι καρδιές σαν τη δικιά μου – Μάρκος Βαμβακάρης» μια ταινία – ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα, που ενισχύθηκε οικονομικά από την ΕΕ και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442