63

Εκτός τετράδας του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ έμεινε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβία, η οποία αποκλείστηκε από τη Λιθουανία στον τρίτο προημιτελικό αγώνα που διεξήχθη την Πέμπτη. Οι Λιθουανοί, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες είχαν γράψει ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη ομάδα που έχανε με διαφορά μονοψήφιου αριθμού από την Dream-Team, την πανίσχυρη εθνική ομάδα των ΗΠΑ, έκαναν ξανά το θαύμα τους και νίκησαν 76-63.

Η Λιθουανία, που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ χωρίς τους Αρβιντας Σαμπόνις, Αρτούρας Καρνισόβας και Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας, έκανε τη μεγάλη έκπληξη και βρίσκεται κοντά στη διεκδίκηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Γκιντάρας Εϊνίκις και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.


Ο Εϊνίκις πέτυχε 26 πόντους, νικώντας κατά κράτος τους Γιουγκοσλάβους ψηλούς, και ο Γιασικεβίτσιους προσέθεσε άλλους 18 πόντους.


Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν 37-32 και όσο ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του η διαφορά μεγάλωνε υπέρ τους. Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς με 20 πόντους και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 14 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που το 1996 στην Ατλάντα ανακηρύχτηκε αργυρή Ολυμπιονίκης.


Στον ημιτελικό, η Λιθουανία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ΗΠΑ – Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters