26

Ο Ηρακλής έχει το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση για το β γύρο του Κυπέλλου UEFA. Ο «γηραιός» απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Γκενιόν, μπροστά σε 8.000 Γάλλους φιλάθλους. Στον επαναληπτικό του Καυτατζόγλειου αναμένεται να επικρατήσει και να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση σε βάρος της γαλλικής ομάδας, που ανήκει ως γνωστόν στη β κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας της.

Παρ όλα αυτά, ο Ηρακλής του Γιάννη Κυράστα χωρίς ουσιαστικό λόγο αγωνίστηκε με αμυντικογενές σχήμα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήταν -όπως έδειξε εξ αρχής- ικανή να απειλήσει την εστία του.


Εξάλλου, είχε σε ολόκληρο το παιχνίδι τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει την ανωτερότητά του σε ουσία. Το γκολ δεν ήλθε, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον πέντε φορές Κωνσταντίνου, Ντεμπά και Χάγκαν βρέθηκαν σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.


Από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι, που προσπάθησαν φιλότιμα να κάνουν μία αξιοπρεπή εμφάνιση, φαίνεται ότι τα κατάφεραν, έστω και αν δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία της ελληνικής ομάδας, με μοναδική εξαίρεση μία φάση στα τελευταία λεπτά.


Στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Κυράστας έριξε στο παιχνίδι τους Εντερσον και Ντεμπά, και ο Ηρακλής «ξύπνησε». Δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, ορισμένες από τις οποίες ήταν κλασικές, αλλά για τους λόγους που προαναφέρθηκαν δεν ευτύχησε να σκοράρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ