75

Την ευκαιρία να επιθεωρήσει το Ολυμπιακό χωριό του Σίδνεϊ βρήκε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εγκαταστάσεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα τα μέλη των αποστολών που θα φιλοξενηθούν εκεί θα μείνουν απόλυτα ευχαριστημένα.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά που είδα, μπορώ να πω ότι το Ολυμπιακό χωριό είναι πρώτης κατηγορίας υπογράμμισε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.


Στο Ολυμπιακό χωριό, του οποίου η κατασκευή κόστισε περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια (γύρω στα 129 δισ. δρχ.), έχουν φτάσει ήδη αρκετές αποστολές. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γεμίσει με περίπου 10.000 αθλητές και 5.000 παράγοντες από τις 200 χώρες που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες.


Συνάντηση με Μαντέλα


Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είχε την ευκαιρία να βρεθεί και με τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος βρίσκεται στο Σίδνεϊ κοντά στους αθλητές της αποστολής της Νοτίου Αφρικής.


Ξέρω τον κ. Μαντέλα εδώ και πολλά χρόνια, είναι καλός μου φίλος και υποστηρικτής του Ολυμπιακού κινήματος δήλωσε ο κ. Σάμαρανκ.


Παρουσία αρκετών υπευθύνων της Νοτιοαφρικανικής αποστολής, αλλά και αθλητών, ο Νέλσον Μαντέλα υπογράμμισε ότι από όσο έχει δει οι εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό χωριό είναι άριστες και εξέφρασε την ευχή του να έλθουν διακρίσεις από τους αθλητές της χώρας του.


Παρών ήταν και ο Αφρικανός αθάνατος Σαμ Ραμσαμί, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του: Θα ήθελα οι αθλητές μας να επιστρέψουν στη Νότιο Αφρική με πολύ περισσότερα χρυσά μετάλλια από αυτά που πήραν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και, αν χάσουν, να αναγνωρίσουν απλώς ότι κάποιος άλλος ήταν καλύτερος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press