75

Αήττητη σε πέντε αγώνες παραμένει η Λανς, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του γαλλικού Πρωταθλήματος.

Η Λανς προηγήθηκε χθες με τον Φουέρτες στο 34 και θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια από το γήπεδο της Μπορντό, εάν ο Λιλιάν Λασλάντ δεν ισοφάριζε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.


Οι υπόλοιποι αγώνες της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, δεν επιφύλαξαν εκπλήξεις.


Η Λιλ επικράτησε 2-1 της Μετς, παρά την ψυχρολουσία που έπαθε στο 25, όταν ο Μπαστιέν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενουμένους. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν ο Μπεκ στο 48 και ο Βακαρί στο 79.


Με ένα γκολ του Καμερουνέζου Μαρκ Βιβιέν Φοέ, η Λυών έσωσε την… παρτίδα στο 90 και πήρε τη νίκη από την Τρουά.


Ισόπαλες 1-1 αναδείχτηκαν Ρεν (6 Σέζαρ) και Μονακό (90 Κοντέρας), ενώ η Μαρσέιγ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στην Γκινγκάμπ. Επικράτησε 3-1 με γκολ των Γκαλά (23), Μαρσελίνο (60), Μπελμαντί (85). Το τέρμα της Σεντάν, που ακόμη ψάχνει την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία, πέτυχε ο Ροντρίγκες στο 90 με πέναλτι.


Την πρώτη του νίκη πέτυχε το Στρασβούργο σε έναν συναρπαστικό αγώνα με τη Σεντάν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16΄με τον Ντιαγιέ, για να ισοφαρίσει η ομάδα του Στρασβούργου στο 41 με τον Μπεγιέ. Στο 58 οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Λουγίντουλα και ισοφαρίστηκαν στο 60 με γκολ του Μπρονιό. Το τέρμα της νίκης πέτυχε ο Καμαντίνι στο 71.


Χωρίς νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές παραμένει η Τουλούζ, που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Ναντ. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μορό στο 73, απαντώντας στο γκολ του Ζιανί στο 36.


Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τους αγώνες Οσέρ – Σεντ Ετιέν, Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαστιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ