75

Το παράδειγμα των υπόλοιπων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών ακολούθησε και η Γεωργία και μπήκε και αυτή στο παιχνίδι των υποσχέσεων για πριμ προσπαθώντας να δελεάσει τους πρωταθλητές της να φέρουν μετάλλια από το Σίδνεϊ.

Οι υπεύθυνοι του αθλητισμού της Γεωργίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι το χρυσό μετάλλιο θα αποτιμηθεί σε 50.000 δολάρια (περίπου 18,5 εκατ. δραχμές), το ασημένιο σε 30.000 δολάρια (περίπου 11 εκατ. δραχμές) και το χάλκινο σε 20.000 δολάρια (περίπου 7,3 εκατ. δραχμές).


Επιπλέον, πέρα από τα χρήματα, οι Γεωργιανοί αθλητές που θα ανεβούν στο βάθρο των Αγώνων του Σίδνεϊ θα αποκτήσουν και από ένα καινούργιο διαμέρισμα.


Η Ολυμπιακή αποστολή της χώρας αποτελείται από 36 αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σε 13 αγωνίσματα. Οι ελπίδες για διάκριση συγκεντρώνονται στην πάλη, την άρση βαρών, το τζούντο και τη σκοποβολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters