Εκθεση Βρετανών καλλιτεχνών με θέμα το Ολοκαύτωμα σοκάρει τους Γερμανούς
Μία απόπειρα Βρετανών καλλιτεχνών να καταρρίψουν τα ταμπού που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα, σοκάρει το γερμανικό κοινό, που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τους ναζί και τα θύματά τους σε καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις. Εργα που απεικονίζουν τεμαχισμένα σώματα και αιματηρά στιγμιότυπα παρουσιάζονται αυτό τον καιρό στην Kunst-Werke Gallery του Βερολίνου.
45
Μία απόπειρα Βρετανών καλλιτεχνών να καταρρίψουν τα ταμπού που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα, σοκάρει το γερμανικό κοινό, που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τους ναζί και τα θύματά τους σε καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις. Εργα που απεικονίζουν τεμαχισμένα σώματα και αιματηρά στιγμιότυπα παρουσιάζονται αυτό τον καιρό στην Kunst-Werke Gallery του Βερολίνου.
Στην έκθεση με τίτλο Hell συμμετέχουν οι αμφιλεγόμενοι καλλιτέχνες Ντίνος και Τζέικ Τσάπμαν. Η φωτογραφική εκδοχή του έργου τους, που επιμελήθηκε ο Nόρμπερτ Σόνερ, φωτογράφος μόδας στα περιοδικά Prada και Vogue, δίνει μία πρώτη γεύση της κύριας δουλειάς τους, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Λονδίνο το προσεχές φθινόπωρο.
Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Times, oι αδελφοί Τσάπμαν διέθεσαν πάνω από δύο χρόνια για να κατασκευάσουν μία σβάστικα οκτώ τετραγωνικών μέτρων στην οποία τοποθέτησαν τεμαχισμένα ανθρώπινα ομοιώματα που αναπαριστούν σκηνές του Ολοκαυτώματος.
Οι μεγάλες έγχρωμες φωτογραφίες του έργου τους καλύπτουν αυτό τον καιρό τους τοίχους της γκαλερί.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα μάλιστα πραγματοποίησε πρόσφατα μία εκδήλωση στη συγκεκριμένη γκαλερί και αρχικά κανείς δεν αντιλήφθηκε τον τρόπο με τον οποίο οι αδελφοί Τσάπμαν είχαν επέμβει στις επιφάνειες των τοίχων.
Καθώς, όμως, οι καλεσμένοι κοιτούσαν τις φωτογραφίες, η ευχάριστη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης διαλύθηκε. Κάποιοι σοκαρίστηκαν και κάποιοι άλλοι εξοργίστηκαν στη θέα τους. Υπήρξαν εντούτοις και κάποιοι που ενθουσιάστηκαν.
Ο διευθυντής της έκθεσης, Ανσελμ Φράνκ, παραδέχεται ότι υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις σοκ. Μάλιστα, προσθέτει: Ολα αυτά σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα.
Οι αδελφοί Τσάπμαν προτείνουν έναν ιδιαίτερα σαφή τρόπο σχολιασμού. Παίζουν με φαντασιώσεις που ήδη υπάρχουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
- Αυτοί οι έξι Βέλγοι το 1986 καθόρισαν τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε σήμερα
- «Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη» – Η σύγκρουση δύο προγνωστικών μοντέλων
- Συγκινητικό: Tο τελευταίο μήνυμα στον Ντιόγκο Ζότα από τη σύζυγό του (pic)
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442