Εικαστικό ταξίδι με τους Σωτήρη Σόρογκα και Θεόδωρο Πανταλέοντα στη Σύρο
Δύο σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής που πραγματοποιούνται στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο των Ερμουπολείων 2000, προστίθενται στα πλούσια εικαστικά δρώμενα του καλοκαιριού. Πρόκειται για μία έκθεση με έργα του Σωτήρη Σόρογκα, που φιλοξενείται στο χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων, και μία με έργα του Θεόδωρου Πανταλέοντος στην αίθουσα τέχνης Ερμούπολη.
69
Δύο σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής που πραγματοποιούνται στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο των Ερμουπολείων 2000, προστίθενται στα πλούσια εικαστικά δρώμενα του καλοκαιριού. Πρόκειται για μία έκθεση με έργα του Σωτήρη Σόρογκα, που φιλοξενείται στο χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων, και μία με έργα του Θεόδωρου Πανταλέοντος στην αίθουσα τέχνης Ερμούπολη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα έχει τον τίτλο Εμμονές και παρουσιάζει για πρώτη φορά δώδεκα έργα μεγάλων διαστάσεων του καλλιτέχνη. Στους πίνακες εξοστρακίζονται τα χρώματα για να λειτουργεί ελεύθερα το φυσικό φως. Τα θέματά τους είναι οι πέτρες, σκιερές γωνιές με αγκάθια, πηγάδια με σκούρα νερά, τοπία μετέωρα στο χώρο. Οι μορφές είναι εικαστικά αινίγματα, που στόχο έχουν να διεγείρουν το στοχασμό του θεατή.
Ο Θόδωρος Πανταλέων είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού υπερρεαλισμού. Η έκθεσή του που παρουσιάζεται στην Ερμούπολη είναι η πρώτη έπειτα από έντεκα χρόνια. Ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει με εξαιρετική λεπτομέρεια τα πάντα σαν να πρόκειται για σταματημένες εικόνες από την πραγματικότητα ή από έντονα βιωμένα όνειρα. Μπορεί κανείς να δει μια γυναικεία φιγούρα που ατενίζει, ήσυχα τοπία, μικροαντικείμενα, παράδοξα πτηνά.
Και οι δύο εκθέσεις συνοδεύονται από καταλόγους με κείμενα κριτικών τέχνης και θα διαρκέσουν η πρώτη του Σόρογκα έως τις 5 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη του Πανταλέοντος έως τις 3 του ίδιου μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά την Κυριακή λόγω του αγώνα δρόμου
- «Πόσο καλοί είναι οι συμπολίτες σου;»: Από τη Σουηδία ως τις ΗΠΑ, πώς κρίνουμε ηθικά ο ένας τον άλλον
- Ο Φρανσίσκο άλλαξε μάνατζερ και θέλει συμβόλαιο 2 εκατ. ευρώ ετησίως
- Επιβεβαίωση in-Δρομολογείται διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων από κοινού για ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ
- Γελάμε και κλαίμε για το ίδιο πράγμα: Η Γκισλέιν Μάξγουελ κάνει μαθήματα «γυναικείας ενδυνάμωσης» στη φυλακή
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: 7 προτάσεις για την «Ενεργειακή Δημοκρατία»
- Ενοίκια: Τα SOS και οι παγίδες στη συμπλήρωση του E2 για μηδενισμό του φόρου
- Θεσσαλονίκη: Έρευνα εις βάθος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν η 57χρονη καθηγήτρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442