Ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Τρίπολης
Με την παράσταση από το Θέατρο του Δρόμου του Νίκου Χατζηπαππά, Ταξίδι στον ήλιο, άρχισε την Πέμπτη το 1ο Φεστιβάλ Τρίπολης, που διοργανώνει -έως τις 13 Αυγούστου- το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.
0
Με την παράσταση από το Θέατρο του Δρόμου του Νίκου Χατζηπαππά, Ταξίδι στον ήλιο, άρχισε την Πέμπτη το 1ο Φεστιβάλ Τρίπολης, που διοργανώνει -έως τις 13 Αυγούστου- το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.
Υπό το γενικό τίτλο Φεστιβάλ Τρίπολης – Μορφές σύγχρονης θεατρικής έκφρασης, οι διοργανωτές στοχεύουν στην ανάδειξη της πόλης σε έναν τόπο που θα συγκεντρώσει όλες τις νέες δυνάμεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της θεατρικής έρευνας και αναζήτησης: αυθεντικούς δημιουργούς που αναλώνονται στην εργαστηριακή δουλειά, που ανιχνεύουν τις σχέσεις ηθοποιού-θεατή, φτάνοντας έτσι στον πυρήνα της θεατρικής τέχνης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει…
-Το Θεατρικό Αναλόγιο Αθηνών με το διήγημα του Βασίλη Μπούτου Το χρίσμα, σε σκηνοθεσία Κώστα Αριστόπουλου και με ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή (29/7).
– Η Θεατρική Ομάδα ΟΨ – Ερευνα Σύγχρονης Εκφρασης της Κατερίνας Παπαϊακώβου, με το έργο Μυστική Γη (30/7).
– Ενα οπτικοακουστικό θέαμα με τίτλο Αρκαδίες 2000, με άξονα τους μύθους της Αρκαδίας, βασισμένο σε κείμενα του Παυσανία, στην ιταλική Αναγέννηση, στην ελληνική επανάσταση και στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η επιλογή των κειμένων, η θεατρική σκηνοθεσία και η επιμέλεια της δραματουργίας και του βίντεο είναι του Σπύρου Βραχωρίτη (1/8).
– Το Θέατρο Σφενδόνη με τις Μορφές από το έργο του Βιζυηνού της Αννας Κοκκίνου (3/8).
– Η Θεατρική Εταιρεία Παρένθεση, με μία θεατρική παράσταση βασισμένη σε ποιητικά έργα του Γιάννη Ρίτσου από την Τέταρτη Διάσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κώτση (4/8).
– Το Θέατρο της Ανοιξης, με μία μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη σε μονολόγους της Λαίδης Μάκβεθ και σε σονέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη (5/8).
– Τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Σερρών και Βέροιας με το λαϊκό δρώμενο σε αριστοφανική δομή Μαντζουράνα στο κατώφλι – γάιδαρος στα κεραμίδια του Γιώργου Αρμένη (6/8).
– Η Θεατρική Εταιρεία Πολυώνυμο με την παράσταση Στροφές – Αντιστροφές, με μία παράσταση του Αρη Ρέτσου, που επικεντρώνεται στη μεταφορά του ρυθμού και της δύναμης του αρχαίου λόγου στη σημερινή μας γλώσσα (8/8).
– Παράσταση Καραγκιόζη από τον Αθω Δανέλλη, που θα δοθεί αμέσως μετά την παράσταση του Αρη Ρέτσου (8/8).
– Η Εταιρεία Καλλιτεχνικής Εκφρασης Θεώρηση, με τη Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου, το έπος που συνέθεσε ο λαός σε διάρκεια 2.000 χρόνων, αναμειγνύοντας στοιχεία από άλλους προγενέστερους μύθους. Η θεατρική διασκευή του έργου, η μεταφορά του σε δεκαπεντασύλλαβο και η σκηνοθεσία έγινε από το Γιώργο Χατζηδάκη (10/8).
– Το Θέατρο του Λόγου με το έργο του Γκαίτε Βέρθερος-Μία μπαλάντα έρωτα και θανάτου. Η μετάφραση είναι της Στέλλας Νικολούδη, η δραματουργική προσαρμογή και η σκηνοθεσία του Βίκτωρα Αρδίττη, ενώ το ρόλο του Βέρθερου ερμηνεύει ο Νίκος Γεωργάκης, στον οποίο ανήκει και η ιδέα για την παράσταση αυτή (12/8).
Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει με το ρεσιτάλ πιάνου της Βίνιας Τσόπελα, με έργα Μότσαρτ, Σούμαν, Χατζιδάκι και Ντε Φάλλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γρίπη: Η κορύφωση έρχεται τις επόμενες μέρες
- Ινιέστα για… Ελ Κααμπί!
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026
- Η Χιλή κηρύσσει «κατάσταση καταστροφής» – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442