Το μνημόσυνο του Τζον Τζον Κένεντι αποδεικνύει ότι τα ΜΜΕ εύκολα ξεχνούν τα είδωλά τους
Καμία άλλη χώρα δεν καταφέρνει να χτίζει και να παρουσιάζει με τόσο μοναδικό τρόπο την εικόνα ενός προσώπου-συμβόλου, ενός λατρεμένου ειδώλου για το πλήθος, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ενα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα επιτυχημένου image making -όρος που συναντάται σήμερα σε όλο τον κόσμο- είναι οι οικογένεια των Κένεντι και η ιστορία της.
38
Καμία άλλη χώρα δεν καταφέρνει να χτίζει και να παρουσιάζει με τόσο μοναδικό τρόπο την εικόνα ενός προσώπου-συμβόλου, ενός λατρεμένου ειδώλου για το πλήθος, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ενα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα επιτυχημένου image making -όρος που συναντάται σήμερα σε όλο τον κόσμο- είναι οι οικογένεια των Κένεντι και η ιστορία της.
Ενας χρόνος συμπληρώθηκε την Κυριακή από το θάνατο του Τζον Τζον Κένεντι, του αγαπημένου παιδιού της Αμερικής. Ο τραγικός τρόπος με τον οποίο χάθηκε προσέθεσε έναν ακόμη κρίκο στη λεγόμενη κατάρα των Κένεντι. Παντού στις ΗΠΑ πενθούσαν για το θάνατο ενός προσώπου όλο χάρη, που δεν ξέφυγε από τη μοίρα των Κένεντι και που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες.
Τροφοδοτώντας συνέχεια το κοινό τους με λεπτομερείς πληροφορίες για τη ζωή των ειδώλων, τα ΜΜΕ δημιουργούν μύθους που συχνά είναι δυσβάσταχτοι ακόμη και για το ίδιο το είδωλο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φράσεις-κλισέ για το θάνατο του Κένεντι, του νεότερου, πέρασαν τα σύνορα της Αμερικής και χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους παρουσιαστές ειδήσεων ανά τον κόσμο, που μετέδωσαν την είδηση για το θάνατό του και αργότερα την είδηση για το μνημόσυνό του.
Ενα χρόνο μετά, το αμερικανικό κοινό δεν έδειξε την ίδια θλίψη που είχε νιώσει, όταν πληροφορήθηκε το χαμό του. Τα μέσα ενημέρωσης δεν αναμετέδωσαν λεπτό προς λεπτό την τελετή. Εναπόκειται τώρα στους ειδικούς να αποφανθούν αν η σιγή του πλήθους ακολούθησε τη σιγή των μέσων ή αντιστρόφως. Εξάλλου, ο ρόλος των μέσων εξακολουθεί, ακόμη και για τους Αμερικανούς, να αποτελεί αντικείμενο παρατήρησης και έρευνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
- Κρίστι Νόεμ, η αδυσώπητη «ICE Barbie» του Ντόναλντ Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442