29

Η νέα πραγματικότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πλέον επίσημη. Ολοι όσοι βρέθηκαν στη χθεσινή κλήρωση της Euroleague της ULEB δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία του νέου ανεξάρτητου πρωταθλήματος. Κανένας, ωστόσο, δεν θέλησε να αναλωθεί προκαταβολικώς σε μεγάλα λόγια.

Θα ήταν υπερβολικό να χαρακτηρίσουμε επανάσταση το νέο πρωτάθλημα υπογράμμισε ο Ισπανός πρόεδρος της ULEB, Εδουάρδο Πορτέλα, και αρκέστηκε να τονίσει: Απλά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα βήμα μπροστά. Σε κάθε δουλειά υπάρχει ρίσκο και το ίδιο ισχύει για το νέο πρωτάθλημα. Πρέπει μόνο να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να ελέγξουμε αυτό το ρίσκο.


Ο επικεφαλής της νεοσύστατης ένωσης δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία του περυσινού πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να σχολιάσω την επιστροφή του ΠΑΟ στη FIBA. Αυτό, όμως, που μου κάνει εντύπωση ήταν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν στην αρχή από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μας.


Για τον Παναθηναϊκό έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης. Θέλουμε τον Παναθηναϊκό να είναι κοντά μας. Εκανε λάθος που έφυγε από τη διοργάνωση, αλλά ελπίζουμε τη νέα χρονιά να είμαστε όλοι μαζί υπογράμμισε το αφεντικό της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, χαρακτηρίζοντας καλή την κλήρωση της πρώτης φάσης για την ομάδα του.


Ζούμε μία σημαντική μέρα για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ και πιστεύω ότι αυτή η κίνηση θα έχει μεγάλη επιτυχία τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, και δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο δικέφαλος του Βορρά απέφυγε τις δυνατές ομάδες στον όμιλο.


Η ΑΕΚ για μία ακόμα φορά θα βρει μπροστά της την Κίντερ Μπολόνια και -με αρκετή διάθεση χιούμορ- ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Φιλίππου τόνισε: Εμείς οι δύο πάμε πακέτο. Φαίνεται ότι οι Ιταλοί είναι οι καλύτεροί μας φίλοι.


Απουσία των Ελλήνων γκεστ σταρ


Ο Νίκος Γκάλης είχε προγραμματίσει ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέβαλε την παρουσία του, για σοβαρό προσωπικό λόγο, και έτσι στη χθεσινή κλήρωση δεν υπήρχε κανένα από τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ.


Αντιθέτως, αρκετά ήταν τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ. Ανάμεσά τους ο Βλάντε Ντίβατς, που έκανε λόγο για αίσθηση ΝΒΑ, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, που συμφώνησε ότι με τη διοργάνωση αυτή η Ευρώπη κάνει ένα βήμα ώστε να πλησιάσει το ΝΒΑ και ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος απέφυγε να δώσει τα προγνωστικά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ