Ενα μικρό δείγμα του θεάματος που θα παρουσιάσει στις δύο παραστάσεις του, την Παρασκευή (14/7) και το Σάββατο (15/7) στο Hρώδειο, έδωσε σήμερα, Πέμπτη, το βρετανικό συγκρότημα Stomp σε μια... μουσικοχορευτική συνέντευξη Τύπου.
Ενα μικρό δείγμα του θεάματος που θα παρουσιάσει στις δύο παραστάσεις του, την Παρασκευή (14/7) και το Σάββατο (15/7) στο Hρώδειο, έδωσε σήμερα, Πέμπτη, το βρετανικό συγκρότημα Stomp σε μια… μουσικοχορευτική συνέντευξη Τύπου.
Οι Stomp έδωσαν την πρώτη γεύση για το πώς μια σκούπα μπορεί να γίνει μουσικό όργανο κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο, στη βεράντα του Μουσείου Μπενάκη. Τα υπόλοιπα μουσικά όργανα που χρησιμοποιεί το συγκρότημα στις παραστάσεις του είναι σπιρτόκουτα, κοντάρια, κάδοι απορριμμάτων, μεταλλικοί αναπτήρες και άδεια κουτιά μπύρας.
Είναι ένα συγκρότημα που δεν μπορεί κανείς να το εντάξει σε μια μορφή τέχνης, γιατί είναι χορός, μουσική και θέατρο μαζί τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Αντώνης Ζαγκλακούτης, παρουσιάζοντας τους Stomp. Στα δέκα χρόνια ζωής του συγκροτήματος, 8-9 εκατομμύρια άνθρωποι σε 40 χώρες έχουν δει τους Stomp να παράγουν τέχνη με φθηνό εξοπλισμό συμπλήρωσε και εξέφρασε την ικανοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ που παρουσιάζει τους Stomp για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.
Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι εμφανίζονται σε υπαίθριο χώρο, αλλά και γοητευμένοι από την ιστορία και το κύρος του Ρωμαϊκού Ωδείου. Εξήγησαν ότι οι χορογραφίες τους είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς με πολλά στοιχεία αυτοσχεδιασμού.
Η πρώτη φορά που το αθηναϊκό κοινό απόλαυσε τους Stomp ήταν το Σεπτέμβριο του 1995. Από τότε, οι χορογραφίες τους εμπλουτίστηκαν και νέοι χορευτές πλαισίωσαν την αρχική χορευτική ομάδα, δημιουργώντας έτσι έξι διαφορετικούς θιάσους που περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Χρονιά-σταθμός για το συγκρότημα ήταν το 1996, όταν η 12λεπτη ταινία τους Brooms (Σκούπες) προτάθηκε για Οσκαρ, ενώ μέλη του θιάσου παρουσίασαν ένα θέαμα που είχαν ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Τα εισιτήρια για τις δύο παραστάσεις διατίθενται από τα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Σταδίου 4), από το ταμείο του θεάτρου Rex και από το ταμείο του Ηρωδείου. Οι τιμές ξεκινούν από τις 10.000 και φτάνουν μέχρι και τις 30.000 δραχμές.