29

Η ιταλική Λάτσιο ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού Ερνάν Κρέσπο από την Πάρμα, έναντι συνολικού κόστους 54,16 εκατ. δολαρίων (περίπου 19 δισ. δρχ.), ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ποσό-ρεκόρ της μεταγραφής του Κρίστιαν Βιέρι από τη Λάτσιο στην Ιντερ, έναντι περίπου 16 δισ. δραχμών.

Οι Ρωμαίοι δεν θα καταβάλουν, φυσικά, ολόκληρο το ποσό σε μετρητά, καθώς η συμφωνία περιλαμβάνει την παραχώρηση στην Πάρμα του Πορτογάλου μπακ Σέρτζιο Κονσεϊσάο και του Αργεντινού μέσου Ματίας Αλμέιδα. Οι Παρμετζάνι θα εισπράξουν από τη Λάτσιο περίπου 6,5 δισ. δραχμές.


Ο Κρέσπο πρωτοεμφανίστηκε στη Σέριε Α το φθινόπωρο του 1997, όταν η Πάρμα τον απέκτησε από τη Ρίβερ Πλέιτ. Την περασμένη σεζόν πέτυχε 21 γκολ και ήταν τρίτος σκόρερ στο καμπιονάτο, πίσω από τον Αντρεϊ Σεβτσένκο (24) και τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (23).


Ο 24χρονος Κρέσπο είναι το δεύτερο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Λάτσιο αυτή την περίοδο, έπειτα από το συμπατριώτη του, Κλαούντιο Λόπες. Ο 25χρονος Αργεντινός επιθετικός μέσος εντυπωσίασε την περασμένη περίοδο αγωνιζόμενος με τη Βαλένθια, και με τον Κρέσπο αναμένεται να αποτελέσουν ένα ασυναγώνιστο δίδυμο για τους νταμπλούχους Ιταλίας, που πλέον θα πρέπει να θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ