Ο Α.Φατούρος νέος πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού
Τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, που μέχρι το Μάιο κατείχε ο διακεκριμένος βυζαντινολόγος Νίκος Οικονομίδης, καταλαμβάνει ο καθηγητής Αργύρης Φατούρος.
Τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, που μέχρι το Μάιο κατείχε ο διακεκριμένος βυζαντινολόγος Νίκος Οικονομίδης, καταλαμβάνει ο καθηγητής Αργύρης Φατούρος.
Ο Α.Φατούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932, διδάσκει Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως σε θέματα Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου και Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου.
Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, του Διαρκούς Δικαστηρίου Διαιτησίας (Χάγη), του Δικαστηρίου Διαιτησίας του ΟΑΣΕ, συμμετέχει στο Συμβούλιο Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και έχει διδάξει στις Νομικές Σχολές των πανεπιστημίων του Οντάριο, της Ιντιάνα και της Θεσσαλονίκης.
Εχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Τύπου (Μάρτιος – Απρίλιος 2000), Δικαιοσύνης (Σεπτέμβρης 98), γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.