Σε τιμή-ρεκόρ πωλήθηκε η μικρή χορεύτρια του Ντεγκά
Τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου γλυπτού που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην Ευρώπη κατέκτησε η 14χρονη μικρή χορεύτρια του Ντεγκά. Το γλυπτό πωλήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από τον οίκο δημοπρασιών Sothebys, αντί 7,7 εκατομμυρίων λιρών (4,1 δισ. δρχ.).
38
Τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου γλυπτού που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην Ευρώπη κατέκτησε η 14χρονη μικρή χορεύτρια του Ντεγκά. Το γλυπτό πωλήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από τον οίκο δημοπρασιών Sothebys, αντί 7,7 εκατομμυρίων λιρών (4,1 δισ. δρχ.).
Το συγκεκριμένο έργο ήταν το μοναδικό γλυπτό του Ντεγκά που είχε εκτεθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά και το πρώτο που κυκλοφόρησε στη βρετανική αγορά. Πάντως, η τιμή της μικρής χορεύτριας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις του οίκου, ο οποίος ανέβαζε την αξία της στα εννέα εκατομμύρια λίρες (4,9 δισ. δρχ.).
Η δημοπρασία περιλάμβανε σημαντικά έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, όπως του Μονέ, του Ματίς, του Σεζάν, του Ρενουάρ, του Τουλούζ Λωτρέκ αλλά και του Πικάσο. Ανάμεσα στα έργα υπήρχε ένα του Μονέ, χρονολογούμενο από το 1870, με τίτλο La plage a Trouville, το οποίο πωλήθηκε στην τιμή των 11 εκατομμυρίων λιρών (περίπου έξι δισ. δρχ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την αποστολή τουρκικών F-16 στην κατεχόμενη Κύπρο
- Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν – Πλήττουμε και κατατροπώνουμε τους εντολοδόχους του
- Νορβηγία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτου μετά από περιστατικό σε συναγωγή στο Τρόντχαϊμ
- Σαμσουνσπόρ – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-3: «Αγκαλιά» με την πρόκριση οι Ισπανοί
- Μονακό – Ολυμπιακός 81-80: «Ερυθρόλευκη»… αυτοκτονία στο Πριγκιπάτο
- Europa League: Πρώτο βήμα για Άστον Βίλα (1-0) και Πόρτο (2-1), χωρίς νικητή το Μπολόνια – Ρόμα (1-1)


