Στο σφυρί άγνωστα χειρόγραφα των Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Σερ Λόρενς Ολίβιε και Αντόνιο Βιβάλντι
Σπάνιες συλλογές που αποτελούνται από προσωπικές επιστολές δύο ιερών τεράτων του κινηματογράφου και του θεάτρου πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 13 Ιουλίου από το γνωστό οίκο Sothebys. Συντάκτες των επιστολών αυτών δεν είναι άλλοι από τους Στάνλεϊ Κιούμπρικ και Σερ Λόρενς Ολίβιε, ενώ την Τετάρτη ο οίκος Christies βγάζει στο σφυρί και χειρόγραφα του Αντόνιο Βιβάλντι.
43
Σπάνιες συλλογές που αποτελούνται από προσωπικές επιστολές δύο ιερών τεράτων του κινηματογράφου και του θεάτρου πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 13 Ιουλίου από το γνωστό οίκο Sothebys. Συντάκτες των επιστολών αυτών δεν είναι άλλοι από τους Στάνλεϊ Κιούμπρικ και Σερ Λόρενς Ολίβιε, ενώ την Τετάρτη ο οίκος Christies βγάζει στο σφυρί και χειρόγραφα του Αντόνιο Βιβάλντι.
Ανάμεσα στις επιστολές του Κιούμπρικ βρίσκεται ένα γράμμα που είχε στείλει ο σκηνοθέτης στο συγγραφέα Πίτερ Τζορτζ, όπως και χειρόγραφα του σεναρίου του Dr.Strangelove.
Από την άλλη πλευρά, στα χειρόγραφα που αφορούν τον Ολίβιε, περιλαμβάνονται 250 προσωπικές επιστολές τόσο του ηθοποιού όσο και της οικογένειάς του. Από τη συλλογή αυτή μπορεί κανείς να ανακαλύψει άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της επαγγελματικής αλλά και προσωπικής διαδρομής του σπουδαίου ηθοποιού.
Οπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο οίκος, η αξία των επιστολών του Κιούμπρικ αναμένεται να φτάσει τις 18.000 λίρες Αγγλίας (9,5 εκατ. δρχ.), ενώ του Ολίβιε τις 60.000 αγγλικές λίρες, δηλαδή περίπου 32 εκατ. δραχμές.
Οι παραπάνω, ωστόσο, δημοπρασίες δεν είναι οι μοναδικές που απασχολούν τους συλλέκτες τον τελευταίο καιρό.
Στη Ρώμη, ο οίκος Christies έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη τη δημοπράτηση 80 χειρογράφων που ανήκουν σε συνθέτες του 18ου αιώνα, όπως ο Αντόνιο Βιβάλντι. Πρόκειται για σπάνιες προσωπικές συλλογές του συνθέτη δηλώνει εκ μέρους του Christies ο Φάμπιο Μπερτόλο.
Το ενδιαφέρον όλων στη συγκεκριμένη δημοπρασία επικεντρώνεται στις παρτιτούρες του Βιβάλντι για το έργο LImprovvisata, χειρόγραφα τα οποία θα δημοπρατηθούν με αρχική τιμή 31 εκατ. δραχμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ζέλσον ενόψει Λεβερκούζν: «Τελικός για εμάς το παιχνίδι – Να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας»
- «Η μέρα που παντρεύτηκα τον Σαλμάν Ρούσντι και πέθανε η καλύτερή μου φίλη» – Η τραγωδία της Ρέιτσελ Ελίζα Γκρίφιθς
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω




