Οι Μ.Σκαφτούρα και Α.Δαρλάση νικήτριες στο διαγωνισμό καλύτερου νέου θεατρικού έργου
Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη τα βραβεία καλύτερου νέου ελληνικού θεατρικού έργου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το Θέατρο του Νότου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η απονομή των οποίων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Αμόρε τον προσεχή Οκτώβριο.
43
Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη τα βραβεία καλύτερου νέου ελληνικού θεατρικού έργου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το Θέατρο του Νότου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η απονομή των οποίων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Αμόρε τον προσεχή Οκτώβριο.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Ε.Βαροπούλου, Δ.Καγκελάρη, Ε.Λεβίδη, Π.Μάρκαρη, Πλ.Μαυρομούστακο, Θ.Μοσχόπουλο, Χ.Μπακονικόλα,
Χρ.Μπάμπου-Παγκουρέλη, επέλεξε από τα 55 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό:
Το έργο της Μαρίας Σκαφτούρα Καληνύχτα για το πρώτο βραβείο και το έργο της Αγγελικής Δαρλάση Η μυστική συνταγή της Φραντσέσκα Ντρίμερ για το δεύτερο βραβείο.
Στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού, τιμητική διάκριση δόθηκε στους Σταμάτη Πλυτά και Γιάννη Δούμα για τα έργα τους Το όρθιο και Η εταιρία, και σημειώνεται ότι τις διακρίσεις συνοδεύουν τα χρηματικά ποσά του ενός εκατομμυρίου και 500.000 δραχμών αντίστοιχα.
Το έργο Καληνύχτα θα ανεβεί στο Θέατρο του Νότου την περίοδο 2000-2001, ενώ την ίδια περίοδο θα παρουσιαστεί με μορφή σκηνικής ανάγνωσης το έργο της Α.Δαρλάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Απελευθερώθηκε από τον πόνο»: Πέθανε ο Ρομπ Χιρστ, συνιδρυτής και ντράμερ των Midnight Oil
- Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι – Η ΕΕ θα προσδιορίσει τη στάση της μετά την ομιλία Τραμπ
- Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές στα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Ιαπωνία: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε



