
Οι Μ.Σκαφτούρα και Α.Δαρλάση νικήτριες στο διαγωνισμό καλύτερου νέου θεατρικού έργου
Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη τα βραβεία καλύτερου νέου ελληνικού θεατρικού έργου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το Θέατρο του Νότου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η απονομή των οποίων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Αμόρε τον προσεχή Οκτώβριο.
43
Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη τα βραβεία καλύτερου νέου ελληνικού θεατρικού έργου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το Θέατρο του Νότου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η απονομή των οποίων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Αμόρε τον προσεχή Οκτώβριο.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Ε.Βαροπούλου, Δ.Καγκελάρη, Ε.Λεβίδη, Π.Μάρκαρη, Πλ.Μαυρομούστακο, Θ.Μοσχόπουλο, Χ.Μπακονικόλα,
Χρ.Μπάμπου-Παγκουρέλη, επέλεξε από τα 55 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό:
Το έργο της Μαρίας Σκαφτούρα Καληνύχτα για το πρώτο βραβείο και το έργο της Αγγελικής Δαρλάση Η μυστική συνταγή της Φραντσέσκα Ντρίμερ για το δεύτερο βραβείο.
Στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού, τιμητική διάκριση δόθηκε στους Σταμάτη Πλυτά και Γιάννη Δούμα για τα έργα τους Το όρθιο και Η εταιρία, και σημειώνεται ότι τις διακρίσεις συνοδεύουν τα χρηματικά ποσά του ενός εκατομμυρίου και 500.000 δραχμών αντίστοιχα.
Το έργο Καληνύχτα θα ανεβεί στο Θέατρο του Νότου την περίοδο 2000-2001, ενώ την ίδια περίοδο θα παρουσιαστεί με μορφή σκηνικής ανάγνωσης το έργο της Α.Δαρλάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!




