Στην Ερμούπολη το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας
Mε συμμετοχή μουσικών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, το Περού και την Κίνα πραγματοποιείται από τις 7 έως και τις 13 Ιουλίου, στην Ερμούπολη της Σύρου, το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας.
25
Mε συμμετοχή μουσικών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, το Περού και την Κίνα πραγματοποιείται από τις 7 έως και τις 13 Ιουλίου, στην Ερμούπολη της Σύρου, το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας.
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει σεμινάρια κιθάρας και μουσικής δωματίου, ειδικό αφιέρωμα στον Μπαχ -με αφορμή τα 250 χρόνια από το θάνατό του- ενώ θα συσταθεί ορχήστρα των συμμετεχόντων υπό τη διεύθυνση του David Grimes και δεν θα λείψουν οι αυτοσχεδιασμοί και τα απογευματινά cafe concerts.
Αναλυτικά, το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
* Συναυλία μουσικής δωματίου για φλάουτο και κιθάρα με τους Δημήτρη Φωτόπουλο και Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη (7/7)
* Ρεσιτάλ κιθάρας του Θεοδόση Τεμζελίδη και παράσταση χορού με ισπανική μουσική φλαμένκο (8/7)
* Ρεσιτάλ κιθάρας του Αμερικανού Ντέιβιντ Γκριμς και συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο Artc a Tre (9/7)
* Συναυλία του περουβιανού συγκροτήματος Takillakta (10/7)
* Ρομαντική μουσική με το ιταλικό Duo Chiribizzo και συναυλία για φωνή και κιθάρα με την Ιωάννα Πολυζώη και την Εύα Φάμπα (12/7)
* Συναυλία με το κινέζικο Duo Haitao Lu-Fang Yang και το κυπριακό ντούο με τους Μενέλαο Μενελάου και Δημήτρη Ρεγγίνο (12/7).
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με πανηγυρική συναυλία σπουδαστών στις 13 Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ο διαιτητής του Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Έγκλημα λόγω TikTok στην Πάφο: 30χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον θείο του για ασήμαντη αφορμή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]
- Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις;
- Τζόλης και Καρέτσας στο «στόχαστρο» της Νάπολι
- Ολλανδία: Εκβιασμός οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε Ευρωπαίους που αντιδρούν στα σχέδιά του για τη Γροιλανδία



