38

Εκθεση έργων του μεγάλου Βρετανού γλύπτη Χένρι Μουρ, με τίτλο Χένρι Μουρ: Υπό το φως της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση παγκοσμίως που είναι αφιερωμένη στην ελληνική επιρροή που δέχτηκε ο Χ.Μουρ. Μέσα από την επιλογή των έργων φαίνεται η επαφή του γλύπτη με την κυκλαδική, την αρχαϊκή και την κλασική τέχνη.


Ο ίδιος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα το 1951 και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: Στην Αγγλία, το μισό φως απορροφάται μέσα στο αντικείμενο, όμως στην Ελλάδα το αντικείμενο μοιάζει να αναδίδει φως σαν να φωτίζεται το ίδιο από μέσα.


Η έκθεση υποστηρίζεται από το Ιδρυμα Χένρι Μουρ που δάνεισε τα περισσότερα έργα. Αλλες πηγές δανεισμού έργων ήταν τα βρετανικά μουσεία Φέρενς Αρτ Γκάλερι και Χάντερσφιλντ Αρτ Γκάλερι, ιδιώτες και συλλέκτες.


Καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλονται καθημερινά φιλμ για τον Χ.Μουρ, ενώ από τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 0282-22444.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ