43

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να συμμετάσχει, ως μέλος της κριτικής επιτροπής, στη διοργάνωση Une Devise pour l Europe (Ενα απόφθεγμα για την Ευρώπη).

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, και τα υπόλοιπα μέλη της καλούνται να επιλέξουν ένα απόφθεγμα για την Ευρώπη του 2000, ανάμεσα σε αυτά που έχουν προταθεί από μαθητές και σπουδαστές ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.


Η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη στις 12:30 στο Swiss Hotel, ενώ η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16:00.


Την ίδια ημέρα στις 17:30, ο υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και μέλη της ΕΕ, ενώ την Παρασκευή στις 18:00 θα έχει συνάντηση με το γενικό διευθυντή της UNESCO Κ.Ματσούρα. Στη συνέχεια, στις 19.00 ο Θ.Πάγκαλος θα συναντηθεί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Τασκά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ