Δύο δισ. δολάρια η Μotorola για ανακατασκευή εργοστασίου τσιπ στη Σκοτία
Η Motorola ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ξοδέψει 2 δισ. δολάρια για την ανακατασκευή εργοστασίου της Hyundai στη Σκοτία, το οποίο θα παράγει στο εξής τα τσιπ DigitalDNA που προορίζονται για χρήση σε κινητά τηλέφωνα.
70
Η Motorola ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ξοδέψει 2 δισ. δολάρια για την ανακατασκευή εργοστασίου της Hyundai στη Σκοτία, το οποίο θα παράγει στο εξής τα τσιπ DigitalDNA που προορίζονται για χρήση σε κινητά τηλέφωνα.
Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε προ τριετίας από τη Hyundai στο Ντανφερμλάιν, βόρεια του Εδιμβούργου. Ωστόσο, η ασιατική οικονομική κρίση και η μείωση των πωλήσεων ημιαγωγών δεν επέτρεψαν τη λειτουργία του.
Η Motorola το αγόρασε και θα το ανακατασκευάσει δημιουργώντας τη μεγαλύτερη δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής τσιπ στην Ευρώπη.
H Μotorola έχει τρία ακόμη εργοστάσια στη Σκοτία, όπου απασχολεί 6.500 χιλιάδες εργαζομένους, και άλλους 3.500 στην υπόλοιπη Βρετανία.
Κατά τα τελευταία 33 χρόνια της παρουσίας της στη Σκοτία, η Motorola έχει συνολικά επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατήφορος χωρίς τέλος: Πως ο Λανουά «έδειξε» ασυλία στους ορισμούς Κυπέλλου
- Η Ρωσία καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ για νέες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της

