Ενα πρότυπο για ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές μέσω κινητού
Ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές από το κινητό υπόσχεται η πρόσφατη συνεργασία τριών κολοσσών της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών. Nokia, Ericsson και Motorola πρόκειται να συνεργαστούν, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών και των πληρωμών με πιστωτικές κάρτες μέσω κινητού τηλεφώνου.
39
Ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές από το κινητό υπόσχεται η πρόσφατη συνεργασία τριών κολοσσών της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών. Nokia, Ericsson και Motorola πρόκειται να συνεργαστούν, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών και των πληρωμών με πιστωτικές κάρτες μέσω κινητού τηλεφώνου.
Η τεχνολογία επάνω στην οποία θα εργαστούν ονομάζεται MeT, ακροστιχίδα των λέξεων Mobile Electronics Transactions (Κινητές Ηλεκτρονικές Συναλλαγές).
Σύμφωνα με τις τρεις εταιρείες, η τεχνολογία MeT αποτελεί για τις εμπορικές συναλλαγές κάτι ανάλογο με την τεχνολογία WAP για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό ή την τεχνολογία Bluetooth για την επικοινωνία των κινητών τηλεφώνων με υπολογιστές, σημειωματάρια και άλλες φορητές συσκευές.
Στόχος τους για το MeT είναι να γίνει αποδεκτό ως στάνταρτ για την πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών από το κινητό τηλέφωνο. Θα εξασφαλίζει τη συμβατότητα μεταξύ διαφορετικών κινητών τηλεφώνων και εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου.
Οπως εκτιμούν παρατηρητές της αγοράς, η ύπαρξη ενός τέτοιου στάνταρ θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη εφαρμογών και την προσφορά υπηρεσιών από το κινητό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Nokia, Ericsson και Motorola, το MeT θα είναι έτοιμο μέσα στο 2001. Οι τρεις εταιρείες αφήνουν ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας και σε άλλες εταιρείες του χώρου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το MeT αναμένεται ότι θα δημοσιευθούν στους δικτυακούς τόπους των εταιρειών στα τέλη Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα σενάρια από το εξωτερικό για Ράφα Σίλβα και ΑΕΚ
- Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι – Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Λεβαντόφσκι: Βήματα προς το αντίο
- Βούλα: Χειροπέδες σε διακινητή ναρκωτικών – Είχε στην κατοχή του ακατέργαστη κάνναβη 69 κιλών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου



