Grand Prix Μαρία Κάλλας 2000
O Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum διοργανώνουν το Grand Prix Μαρία Κάλλας στο πιάνο από 24 Μαρτίου έως 3 Απριλίου.
1
O Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum διοργανώνουν το Grand Prix Μαρία Κάλλας στο πιάνο από 24 Μαρτίου έως 3 Απριλίου.
Η μνήμη της Μαρίας Κάλλας τιμάται ήδη από τον πρώτο χρόνο του θανάτου της και το Athenaeum θέσπισε και υποστήριξε επί σειρά ετών τους Διεθνείς Μουσικούς Διαγωνισμούς που φέρουν το όνομά της, καθιστώντας την Αθήνα διεθνές κέντρο νέων καλλιτεχνών.
Στα 23 χρόνια που υφίσταται ο θεσμός, περισσότεροι από 1.600 νέοι καλλιτέχνες έχουν λάβει μέρος από όλο τον κόσμο.
Στο φετινό διαγωνισμό πιάνου έγιναν δεκτοί 18 νέοι πιανίστες από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και δύο Ελληνες.
Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να έχουν διακριθεί σε ανάλογο διαγωνισμό.
Το Grand Prix Μαρία Κάλλας 2000 διεξάγεται σε τέσσερις κύκλους με την παρουσία του κοινού:
1ος κύκλος: 24 και 25 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31.
2ος κύκλος: 27 και 28 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31.
3ος κύκλος (ημιτελικός): 30 Μαρτίου και 1η Απριλίου στο Παλλάς, Βουκουρεστίου 1.
4ος κύκλος (τελικός και απονομή βραβείων): 3 Απριλίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 8:30 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 3211.955.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αηδιαστικά μορφωμένοι» – Το νέο trend των social media θα μας κάνει πιο έξυπνους, ή απλά πιο ενοχλητικούς;
- Ιράν: Ο αρχηγός της αστυνομία καλεί τους διαδηλωτές «να παραδοθούν» για να αντιμετωπιστούν με «επιείκεια»
- Ο κομβικός ρόλος του Ζέλσον στην μεγάλη «μάχη» με την Λεβερκούζεν
- LIVE: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός
- Reuters: Εντοπίστηκε σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες της Κόρδοβα στην Ισπανία
- Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: O απαγορευμένος διαφυλετικός έρωτας του για πρώτη φορά στο φως – Χαμένο home video





