Η Θράκη μέσα από τη γραφή του Παναγιώτη Σγουρίδη
Το βιβλίο Θράκης προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα (Εκδόσεις Καστανιώτη) του αντιπροέδρου της Βουλής, Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσιάστηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
76
Το βιβλίο Θράκης προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα (Εκδόσεις Καστανιώτη) του αντιπροέδρου της Βουλής, Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσιάστηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Οι ομιλητές εξήραν το έργο του Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο τέως υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος -που προλόγισε και το βιβλίο- είπε ότι ο συγγραφέας τού έδωσε τα κλειδιά να διεισδύσει στα μυστήρια της Θράκης.
Ο βουλευτής και πανεπιστημιακός Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι με μεράκι, ανησυχία και πόνο γράφτηκε το βιβλίο, το οποίο και συμπυκνώνει μέσα από τη Θράκη όλη την Ελλάδα.
Ο τέως υπουργός Φώτης Κουβέλης μίλησε για τη δυνατότητα του Σγουρίδη να είναι ταυτόχρονα και τεχνοκράτης και πολιτικός με καρδιά. Η δημοσιογράφος Αννα Παναγιωταρέα αναφέρθηκε στην παρρησία του συγγραφέα, που αναλαμβάνει τις ευθύνες των λεγομένων του, ενώ ο τέως πρύτανης Γιάννης Πανούσης επισήμανε ότι δεν έχει πρόβλημα ο πληθυσμός της Θράκης, αλλά οι κακοί χειρισμοί. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ε.Διακογιάννης.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης ασχολείται από τα 32 του χρόνια με τα κοινά, εκπροσωπώντας το θρακιώτικο λαό ως δημοτικός σύμβουλος στην αρχή και ως βουλευτής στη συνέχεια.
Το βιβλίο του αγγίζει τον ιδιαίτερο χώρο της Θράκης, μέσα από το πολιτικό πρίσμα με αρωγό -πολλές φορές- την ευαισθησία. Λεπτά θέματα όπως η μουσουλμανική μειονότητα και η υπόθεση Οτζαλάν αντιμετωπίζονται με προσοχή και επιχειρήματα και με την παράθεση άγνωστων λεπτομερειών. Επισης, κατατίθενται προτάσεις περί ορθολογικότερης οργάνωσης και δράσης μέσα από τους προβληματισμούς του σύγχρονου Ελληνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πλανήτης βρίσκεται σε «υδατική χρεοκοπία», προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ροζίνιορ: «Αμφίβολος ο Φερνάντες, γυρίζουν Εστεβάο και Γκούστο»
- Ιράν: «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς» – Το δηκτικό σχόλιο Αραγτσί για την Ευρώπη και τις απειλές Τραμπ
- Γαύδος: H στιγμή που ορμητικά κύματα χτυπούν ιστιοπλοϊκό
- Το 112 ήχησε στη Βουλή και προκάλεσε μίνι αντιπαράθεση – Δείτε βίντεο
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο



