
Παραιτείται ο διευθυντής του Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ διαμαρτυρόμενος για τον Χάιντερ
Ο Ζεράρ Μορτιέ, διευθυντής του Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ, επέρριψε την Τρίτη την ευθύνη, για την πρόωρη απόσυρσή του από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, στην ανέλιξη του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, χαρακτηρίζοντάς το φασιστικό κόμμα.
67
Ο Ζεράρ Μορτιέ, διευθυντής του Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ, επέρριψε την Τρίτη την ευθύνη, για την πρόωρη απόσυρσή του από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, στην ανέλιξη του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, χαρακτηρίζοντάς το φασιστικό κόμμα.
Ο Μορτιέ είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί από τη διεύθυνση του υψηλού κύρους φεστιβάλ μουσικής και δράματος στο τέλος του θερινού προγράμματος, ένα χρόνο πριν από την προγραμματισμένη λήξη του συμβολαίου του.
Το Κόμμα της Ελευθερίας είναι ένα φασιστικό κόμμα με την πιο βαθιά έννοια της λέξης είπε ο Μορτιέ στους δημοσιογράφους. Μπορεί να ήλθε στην εξουσία με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα στο περιεχόμενό του.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν είναι μεταξύ αυτών που το χαρακτηρίζουν ναζιστικό κόμμα.
Καταλόγισε στην πολιτιστική πολιτική του Κόμματος της Ελευθερίας την αιτία της πρόωρης απόσυρσής του από το φεστιβάλ.
Ο Μορτιέ, που είναι Βέλγος, είπε επίσης ότι η θητεία τους ως διευθυντής του φεστιβάλ ήταν μια πράξη αντίστασης εναντίον του Κόμματος της Ελευθερίας, και για το λόγο αυτό θεωρούμαι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τους ηγέτες του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος
- Ανησυχία για την Κούβα – Το νέο σχέδιο του ΟΗΕ για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών
- Ισραήλ: Αυτόματη θανατική ποινή στους συλληφθέντες για τρομοκρατία Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης




