
Τρία χρυσά ο Καχιασβίλι
Η προτελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανήκε στην Ελλάδα και στον Κάχι Καχιασβίλι, αφού κατάφερε να κατακτήσει και τα τρία χρυσά των 94 κιλών και να συγκινήσει τους 6.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και άκουσαν επιτέλους το εθνικό ύμνο.
26
Η προτελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανήκε στην Ελλάδα και στον Κάχι Καχιασβίλι, αφού κατάφερε να κατακτήσει και τα τρία χρυσά των 94 κιλών και να συγκινήσει τους 6.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και άκουσαν επιτέλους το εθνικό ύμνο.
Φαίνεται πως ο Καχιασβίλι ζήλεψε το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο Πύρρος Δήμας και σήμερα σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην κίνηση του αρασέ. Ο Ολυμπιονίκης μας σήκωσε 188 κιλά στην 3η του προσπάθεια και έγινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, αφού η διεθνής ομοσπονδία είχε κάνει γνωστό ότι ως παγκόσμιο ρεκόρ θα μετρήσει η επίδοση που θα είναι πάνω από 187,5 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Καχιασβίλι κερδίζει στην κίνηση του αρασέ σε μεγάλη διοργάνωση.
Στο ζετέ ο Κάχι ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Σήκωσε 225 κιλά στη δεύτερη προσπάθεια, ενώ δεν μπόρεσε να τα καταφέρει στα 230,5 κιλά, που θα ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Ο ελληνικός θρίαμβος όμως δεν σταμάτησε εδώ. Στην ίδια κατηγορία, ο Λεωνίδας Κόκκας πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ, αφού στην τρίτη του προσπάθεια, σήκωσε 185 κιλά. Παράλληλα, ο πρωταθλητής μας πήρε και το χάλκινο μετάλλιο στο σύνολο με 402,5 κιλά.
Ετσι, ο Καχιασβίλι πήρε την πρώτη θέση και στο σύνολο. Με 412,5 κιλά (νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, στο προηγούμενο του ίδιου με 410, από τις 13/11/1998, στο Λάχτι), ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ανάμεσα στους δύο Ελληνες βρέθηκε ο Πολωνός Κολέσκι με 405 κιλά (180κ. στο αρασέ και 225κ. στο ζετέ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μωρό γεννήθηκε σε πτήση προς τις ΗΠΑ – Το μυστήριο με την υπηκοότητα που θα λάβει
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγοράζει» χρόνο, ψάχνει διέξοδο από το σκάνδαλο – Τα τελευταία «χαρτιά» της κυβέρνησης στην «πόλεμο» φθοράς
- Φράνσις Φορντ Κόπολα: Από το UCLA στον «Νονό»
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης – Πρόβλημα με Μόρις
- Χρυσός: Το κόλπο grosso της Γαλλίας – Τα κέρδη και η επιστροφή των ράβδων από τη Νέα Υόρκη
- ΟΗΕ: Βέτο Κίνας και Ρωσίας στο σχέδιο απόφασης για την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ





