40

Ουάσινγκτον: Σε δημοπρασία βγαίνουν προσωπικά αντικείμενα του βασιλιά της ροκ, Ελβις Πρίσλεϊ. Η Λίνκολν Κοντινένταλ Μαρκ που ανήκε στον Ελβις, πουλήθηκε χθές αντί του ποσού των 250.000 δολαρίων σε δημοπρασία που οργάνωσε η εταιρεία Guernseys στο Λας Βέγκας.

H Λίνκολν είχε αγοραστεί απο τον Πρίσλεϊ το 1956 και την κατείχε του επί 21 χρόνια ως το θάνατό του, στις 16 Αυγούστου 1977, αρνούμενος να την πουλήσει.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνονται ένα πιάνο, το προσωπικό του περίστροφο με τιμή εκκίνησης 40 χιλιάδες δολάρια, η πιστωτική του κάρτα με την υπογραφή του, καθώς και η προσωπική του καρέκλα κομμωτηρίου- τα δύο τελευταία με τιμή εκκίνησης οκτώ χιλιάδες δολάρια. Δύο μπουκάλια εμφυαλωμένου νερού που ο Ελβις άφησε το 1968 στο Μπέβερλι Χιλς και δεν πρόλαβε να τα αδειάσει- δημοπρατήθηκαν με τιμή εκκίνησης 1.300 δολάρια έκαστο.

Τα περισσότερα αντικείμενα της δημοπρασίας κατείχε μέχρι τώρα ο πατέρας του Ελβις, Βέρον Πρίσλεϊ, ενώ ορισμένα από αυτά είχε στην κατοχή του ο παραγωγός του, Τόμ Πάρκερ.
Οι οργανωτές της δημοπρασίας ελπίζουν να εξασφαλίσουν από τις πωλήσεις των αντικειμένων τουλάχιστον δύο εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την κατασκευή ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Μέμφις, το οποίο θα πάρει το όνομα του Ελβις.

Η συμμετοχή στη δημοπρασiα είναι δυνατή και μέσω του Ιντερνετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ