Τάρτα με κολοκύθα, τυριά και καραμελωμένα κρεμμύδια
Μια διαφορετική κολοκυθόπιτα με ανθότυρο και μετσοβόνε
Μια διαφορετική κολοκυθόπιτα με ανθότυρο και μετσοβόνε

Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα

Βακτήρια βλαβερά για τον οργανισμό μας περιέχουν το κρέας και τα πουλερικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι τα πλένουν πριν το μαγείρεμα

Μια πρόταση για το πρώτο γεύμα του καινούργιου χρόνου.

Το κρέας του ιδιαίτερου αυτού πουλερικού είναι πιο σκούρο και θεωρείται πιο νόστιμο από της γαλοπούλας.
Φτιαγμένο από κουραμπιέδες, ανεβατό, γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο και φιστίκια Αιγίνης
Μια γευστική πρόταση, ιδανική για δεύτερο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι
Παντρεύουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά και φτιάχνουμε μια πρωτότυπη σαλάτα που ευωδιάζει μυρωδικά και πορτοκάλι.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αρτοποιός από την Κρήτη, Νίκος Βαμβουκάκης, για το πιο χαρακτηριστικό έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας, που δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή λαγάνα
Ο χαλβάς με ταχίνι είναι γνωστός με πολλά ονόματα: σησαμένιος, «του μπακάλη», μακεδονικός ή Δραπετσώνας.
Αν και ο «χαλβάς του μπακάλη» θεωρείται πιο παραδοσιακή επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα, ο σιμιγδαλένιος είναι εξίσου νόστιμος και πιο εύκολος στη συνταγή.
Με πατάτα, ψωμί ή καρύδι; Όποια από τις τρεις εναλλακτικές και αν επιλέξετε το σίγουρο είναι πως Καθαρά Δευτέρα και Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα δε γίνεται!
Την γεμίζουμε με παλαιωμένο ανθότυρο, γραβιέρα, φέτα, πράσα και μυρώνια.
Γευστική, πρωτότυπη και με λίγες θερμίδες
Οταν το αρμπόριο, κατ’ εξοχήν ρύζι για ριζότο, γίνεται αρωματισμένο ρυζόγαλο.
Είναι εύκολα στην εκτέλεση και μπορούν να σερβιριστούν με σαλάτα ή ρύζι ή να γίνουν μπέργκερ
Μια τηγανητή τυρόπιτα με τις μοναδικές γεύσεις των Κυκλαδίτικων τυριών και πρωτότυπο σχήμα
Η γραβιέρα δίνει χαρακτήρα στην πρωτότυπη τάρτα, που αρωματίζουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Μία μπανάνα και 2 αυγά αρκούν γι’ αυτό το πλούσιο σε πρωτεΐνη μικρογεύμα που μας γεμίζει ενέργεια.
Συνοδεύουμε με φινόκιο, γλυκοπατάτες και κλημεντίνες
Ο ψιλοκομμένος μάραθος και το τζίντζερ δίνουν την ένταση που χρειάζεται το εξαίσιο αυτό πιάτο
Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.
Η πλούσια γεύση τους οφείλεται στο ότι στη ζύμη χρησιμοποιούμε κουβερτούρα και όχι κακάο.
Στη λογική του carrot cake – αλλά με παντζάρι
Για να πετύχει ο πουρές, αφήνουμε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα νερά τους για τουλάχιστον 2 ώρες.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442