Προετοιμασία 10-15’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το ντρέσινγκ

Χυμός από 1 λεμόνι

1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού λεμονιού

1 κ.σ. απαλή μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

60 ml ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

200 γρ ανάμεικτα φύλλα, έτοιμα πλυμένα και στεγνά

1/2 αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια

1 αβοκάντο, κομμένο σε μικρές φέτες

2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

130 γρ καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε μικρότερα κομματάκια- μπορούμε να την «σπάσουμε» με τα χέρια.

2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

αλάτι θαλασσινό (ανθό αλατιού)

μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Μόλις διαλυθούν όλα καλά, αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι κατά βούληση. Αφήνουμε στη άκρη.

Σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά με το μισό σουσάμι και τη μισή ποσότητα πέστροφας. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ σιγά-σιγά (Δεν χρειάζεται να μπει όλη η ποσότητα, μπορείτε να βάλετε όσο σας αρέσει. Θυμηθείτε ότι κάθε φυλλώδης σαλάτα “πέφτει” όταν βάζουμε πολύ σάλτσα). Ανακατεύουμε απαλά -κατά προτίμηση με τα χέρια.

Σερβίρουμε σε μπολ ή πιατέλα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο σουσάμι και την υπόλοιπη πέστροφα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο