Ντακάκια με νεκταρίνια, δυόσμο και γλυκιά μυζήθρα
Όταν ο ντάκος παρασκευάζεται με μπόλικη φαντασία και παίζει με γλυκιές και αλμυρές γεύσεις.
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Προετοιμασία 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 4-8 μερίδες)
8 παξιμαδάκια χαρουπιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα παξιμάδια και το σερβίρισμα
3 ώριμα νεκταρίνια, τριμμένα, με τα ζουμιά τους
1 κ.σ. κίτρινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
1 κ.σ. κάππαρη
Ανθός αλατιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βρέχουμε τα παξιμαδάκια με λίγο νερό και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλάδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα νεκταρίνια με το ζουμί τους, την πιπεριά, το μισό κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι.
Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια και περιχύνουμε με το ζουμί του. Μοιράζουμε το τυρί και την κάππαρη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Διακοσμούμε με το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις