Ντακάκια με νεκταρίνια, δυόσμο και γλυκιά μυζήθρα
Όταν ο ντάκος παρασκευάζεται με μπόλικη φαντασία και παίζει με γλυκιές και αλμυρές γεύσεις.
Spotlight
-
Πρώην αξιωματούχος Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Μπάιντεν και Μπλίνκεν: «Αιματοβαμμένη η κληρονομιά τους»
-
Ο εκατομμυριούχος βιοχάκερ αποκάλυψε το γλυκό που τρώει για να ξεγελάσει τον θάνατο
-
Σου θυμίζει κάτι ο ηθοποιός που παίζει τον «Ιούδα»; - Οι πασίγνωστοι ρόλοι του
-
Νέα φωτογραφία από αστεροειδή προκαλεί δέος
Προετοιμασία 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 4-8 μερίδες)
8 παξιμαδάκια χαρουπιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα παξιμάδια και το σερβίρισμα
3 ώριμα νεκταρίνια, τριμμένα, με τα ζουμιά τους
1 κ.σ. κίτρινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
1 κ.σ. κάππαρη
Ανθός αλατιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βρέχουμε τα παξιμαδάκια με λίγο νερό και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλάδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα νεκταρίνια με το ζουμί τους, την πιπεριά, το μισό κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι.
Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια και περιχύνουμε με το ζουμί του. Μοιράζουμε το τυρί και την κάππαρη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Διακοσμούμε με το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις